Beroemde verhalen centraal in komend concert Harmonie Oosterbeek

Foto: KHO

De voorbereidingen voor het grote concert van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek op zaterdagavond 8 april zijn in volle gang.

Het is al een tijdje geleden dat het Symfonisch Blaasorkest een avondvullend programma verzorgde, maar dit keer pakken ze dan ook meteen wel heel goed uit.

Wereldberoemd

In de prachtige ambiance van de Vredebergkerk in Oosterbeek brengen ze met dirigent Jurgen Nab een programma waarin wereldberoemde verhalen centraal zullen staan.

De ongelukkige liefdesgeschiedenis van Romeo en Julia, geschreven door William Shakespeare, was de basis voor een ballet van Sergej Prokovjev. De KHO brengt een suite uit de balletmuziek ten gehore.

Mythologie

Zowel de Bijbel, de Koran als ook de Ethiopische mythologie kennen het verhaal van de Koningin van Sheba die op bezoek komt bij Koning Salomo. Het verhaal van deze ontmoeting is ook in een ballet verwerkt; je hoort prachtige muziek van Ottorino Respighi, “Belkis, Regina di Saba”.

Als klap op de vuurpijl brengen ze nogmaals de geweldige eerste symfonie “The Lord of the Rings” van Johan de Meij. Dit schitterende werk, gebaseerd op het vuistdikke boek van J.R.R. Tolkien, blijft van de eerste tot de laatste seconde een feest om te spelen en te luisteren.

Zaterdag 8 april dus, in de Vredebergkerk van Oosterbeek en het begint om 20.00 uur. Vanaf 19.15 uur is de kerk open en kun je vast een plekje zoeken. Opleidingsorkest Da Capo o.l.v. Sander Waamelink verzorgt een muzikaal voorgerecht.

Kaarten € 12,50 verkrijgbaar aan de zaal of vooraf via [email protected] Voor Vrienden van de KHO is de toegang € 10,00 (max. 2 kaarten per Vriend).

harmonie