Pronkstuk van het Airborne Museum: De jachthoorn van John Frost

Foto: Airborne Museum

In de Nationale Museumweek staat een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is in de schijnwerpers. Bij ieder museum staat een pronkstuk centraal.

Bij het Airborne Museum is dat de Jachthoorn van John Frost!

Signaal

Luitenant-kolonel John Dutton Frost (1912 -1993) had op 17 september 1944 tijdens Operatie Market Garden de opdracht met het 2e bataljon van de 1e Britse Luchtlandingsbrigade een of meerdere bruggen over de Rijn bij Arnhem te veroveren.

Onmiddellijk na de landing op de Renkumse heide gebruikte Frost deze jachthoorn om het signaal verzamelen te blazen. Iedereen die benieuwd is naar het hele verhaal van de jachthoorn is op zondag 9 april om 11 uur van harte welkom in het Airborne Museum.

De derde Nationale Museumweek is van 3 tot en met 9 april. Naast dat de jachthoorn van Frost natuurlijk te bewonderen is, zijn er ook diverse activiteiten georganiseerd.

Dagelijks Schatkaart voor kids

In het Airborne Museum ligt tot en met 9 april een echte schatkaart klaar voor kinderen. Hiermee kunnen ze meedoen aan een leuke wedstrijd en kans maken op een museumtrip voor de hele klas!

Workshop jachthoorntje knutselen

Za 8 april, 11-16 uur: Het pronkstuk is de jachthoorn van John Frost, die een belangrijke rol speelde tijdens de Slag om Arnhem. In deze workshop gaan kinderen zelf een mooie jachthoorn maken! De extra kosten voor deze knutselactiviteit bedragen € 2,50.

Verhalenstoel

Za 8 april, 13.30-14.15 uur: Ontmoet een ooggetuige van de Slag om Arnhem en luister naar zijn of haar indringende verhaal. Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken en wat heeft de meeste indruk gemaakt? Bezoekers mogen al hun vragen stellen aan de ooggetuige. De verhalenstoel is met een entreeticket gratis bij te wonen.

Ontdek het hele verhaal over de jachthoorn van John Frost

Zo 9 april, 11-11.45 uur:Welk bijzondere verhaal gaat schuil achter de jachthoorn van luitenant-kolonel John Frost? Robert Voskuil neemt je mee terug in de tijd en vertelt over het pronkstuk.

Wanneer kreeg Frost deze jachthoorn en hoe werd hij tijdens de Slag om Arnhem gebruikt? Ook vertelt Voskuil wanneer Frost de jachthoorn verloor en hoe het uiteindelijk één van de pronkstukken van het museum werd!

Deze lezing is met een entreeticket gratis bij te wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen