Kruidvat haalt kleurboek terug wegens Hitler kleurplaat

Foto: Facebook

Omdat er in een kleurboek een kleurplaat zit van Hitler haalt het Kruidvat per direct de kleurboeken uit de handel. Een kind van een klant kleurde de plaat in.

Een klant plaatste een bericht op de Facebookpagina van het Kruidvat met daarbij een foto van de ingekleurde kleurplaat met Hitler die de Hitlergroet brengt en een swastika draagt.

Kleuren op code

“Leuk, die kleurboeken van jullie”, was daarbij de opmerking. Het Kruidvat reageerde hierop door het kleurboek, dat sinds 3 april in alle filialen te koop was, direct uit de winkels te nemen.

Het gaat om twee kleurboeken: ‘Kleuren op code Voetbal’ en ‘Kleuren op code Torens’. Iedereen ze kocht, kan ze terugbrengen naar de winkel en krijgt het geld terug.

Ongemak

“Ondanks diverse controles bij het verzamelen van de inhoud, is de betreffende afbeelding helaas in het kleurboek terecht gekomen. Wij zijn aan het onderzoeken hoe dit precies heeft kunnen gebeuren. Wij betreuren dit voorval ten zeerste. Onze excuses voor het ongemak.” zegt het warenhuis op hun Facebookpagina.

Veel mensen reageren hier verbolgen op. Het kleurboek Kleuren op Code bevat kleurplaten van belangrijke figuren uit het verleden. Volgens veel mensen is de reactie van het Kruidvat overtrokken en hoort Hitler, hoe verschrikkelijk zijn daden ook zijn, ook tot onze geschiedenis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen