Paterson in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Paterson (Adam Driver) leidt een eenvoudig, geregeld, maar gelukkig leven als buschauffeur in de stad Paterson, New Jersey. We volgen hem een week.

Eke dag rijdt hij zijn route met de bus, observeert de stad terwijl hij erdoorheen tuft en luistert naar de conversaties die om hem heen plaatsvinden.

Inspiratie

De indrukken die hij opdoet, vormen de inspiratie voor gedichten die hij opschrijft in een notitieboekje. Elke dag schrijft hij poëzie, laat hij z’n hond uit en gaat hij naar een bar om exact één biertje te drinken. Het leven van z’n vrouw Laura (Golshifteh Farahan) is juist continu in beweging.

Dagelijks heeft ze nieuwe dromen en ambities en komen er weer nieuwe dingen op haar af, het ene project nog inspiratievoller dan het andere. Paterson is dol op Laura en zij houdt van hem. Hij steunt haar ontembare ambitie, terwijl zij volledig gelooft in zijn geheime dichttalent. Maar ondanks het enthousiasme en de aanmoediging van zijn vrouw wil hij de gedichten niet publiceren.

Doorsneemens

De nieuwste film van de minimalistische regisseur Jim Jarmusch (Down by Law, Dead Man) moet het niet van markante, kleurrijke personen hebben, maar juist van de alledaagse realiteit die de meesten van ons ondergaan.

De herkenbare werkelijkheid van normale mensen die een dagelijkse routine leven en daar voldoening in vinden. Daar ziet hij de poëzie in. Paterson is het eerbetoon aan de doorsneemens.

Paterson is één keer te zien in filmhuis Oosterbeek op vrijdag 14 april om 21.00 uur. De vertoning van zondag vervalt vanwege Pasen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen