Klassieke muziek van het trio Nadaillac bij het Poëziecafé

Foto: Helen van Bergen

Op 18 april treedt het trio Nadaillac op tijdens het Poeziëcafé in de Kreek. Zij brengen een klassiek repertoire. Een unicum voor het café ”Het Park Binnen”!

Daarnaast een keur aan dichters en Zeer Korte Verhalenvertellers.

Positiefjes

Allereerst komt Yvonne van der Laan voorlezen uit haar dichtbundel Positiefjes. We kennen haar van haar project gedichtenlaantje.nl waarop zij al haar talenten introduceert: kunstenaar, musicus, dichter, vormgever en nog veel meer. Zij zal deze avond ook zingen.

Marko Otten, vast bezoeker van het café, leest zijn gedichten en vertelt over zijn nieuwe boek. Als tekstschrijver voor de wereldbekende rockgroep The T-Spoons is Marko Otten gaan dichten: ‘ I’ve seen a beauty queen: she’s called Abeline ‘.

Dat was in het holst van de jaren zestig. In het Engels bleef hij af en toe dichten maar hopelijk heeft hij zich sindsdien iets verbeterd. Het meeste van zijn werk is gewoon in het Nederlands en hij heeft inmiddels het 50-jarig jubileum van zijn dichterschap gevierd.

Intussen heeft Marko Otten een boek geschreven. 350 pagina’s over de jaren zestig en de provobeweging met de titel: ‘PROVO, DE LUDIEKE OPSTAND TEGEN BOM EN REGENTENDOM’. Hij verhaalt de geschiedenis van een cruciaal tijdvak en roept halfvergeten beelden op.

Romheen

Jan Eikelenboom, ook een oude bekende van het café, woonachtig in Heelsum, komt met nieuw werk, waaronder verhalen. Ook vertelt hij van zijn nieuwe project: muziek en poëzie/ verhalen getiteld: Romheen (Jan) met La Zona (jazzy muziek, freestylee

Arja Scheffers en Jan van Laar completeren de dichters. Arja is poëzie beginnen te schrijven bij de het Deventer Dichterscafé,dat zij vijf jaar lang mede organiseerde. Ook ontwikkelde zij de dichtcursus IJsselweerspiegelingen. Zij wordt vergezeld door een ander lid van deze groep: Jan van Laar.

Hij was als musicus verbonden aan diverse HBO-instellingen en kerken. Publiceerde onder meer de dichtbundels ‘Bloeiende geraniums’ (2013) en ‘Kleurig krijt’ (2015, uitgeverij Kontrast) en won de Deventer gedichtenwedstrijd in 2015. Hij is een trouwe deelnemer aan het Deventer Dichterscafé.

Nadaillac

Alle gedichten en verhalen worden muzikaal omlijst door het trio Nadaillac, bestaande uit Henny Kromhout (fluit), Wim Stoffels (piano) en zijn vrouw Lydia (zang). Er is deze avond ook open podium. Dichters en verhalenvertellers kunnen zich melden bij de presentator van deze avond: Bianca Hendriks, dorpsdichter.

Denkt u aan de dichtwedstrijd van het Park Vertelt in augustus??!! U kunt nog meedoen. Zie hetparkvertelt.nl voor de voorwaarden.

Volgend en afsluitend dichterscafé voor het zomerreces: dinsdagavond 16 mei met Romheen en La Zona. Festival Het Park Vertelt op 27 augustus met A.L. Snijders, Anne Vegter en Delphine Lecompte.