Brandende truck creëert chaos rond de A50 bij Renkum

Foto: 1-1-2 Renkum

Even voor 13:00 brak vanmiddag brand uit in een vrachtwagen met stro en mest op de A50 in de richting van Arnhem naar Oss bij Renkum.

De snelweg werd tijdelijk tussen knooppunt Grijsoord en afrit Renkum aan beide zijden volledig afgesloten.

Muurvast

De brand veroorzaakte veel rook, het stro brandde flink en het blussen verliep moeizaam. De vrachtwagen werd van de brandende aanhanger losgemaakt en iets verderop gezet om meer problemen te voorkomen. De brandweer was groots uitgerukt en ook voertuigen uit Arnhem en Ede kwamen assisteren.brandende truck

Rond 13:30 mocht het verkeer van Oss richting Arnhem mondjesmaat weer passeren maar de rijbaan stond intussen tot 4 kilometer daarachter vast. Verkeer richting Oss werd omgeleid via de A12. Maar ook daar liep het snel vast.

Tegen 15:00 stond er vanaf de Duitse grens op de A12 11 kilometer file en ook tussen Ede en Grijsoord stond men stil.

Te merken

In de Renkumse dorpen was het goed te merken. Op de N225 vanuit Oosterbeek én Wageningen richting de A50 stond het verkeer ook stil of vorderde langzaam door de brandende truck.

Om 15:45 sprak Rijkswaterstaat de hoop uit dat de rechterrijstrook om 17:15 weer zou worden vrijgegeven maar dat zou uiteindelijk pas om 19:00 gebeuren. Rond 18:30 was de file op de A12 vanaf Duitsland nog steeds 11 kilometer lang en stond er tussen Grijsoord en Renkum nog 4 kilometer.

Mede doordat vandaag de vakantie begint, was er extra verkeer op de weg. Filmpje onder de foto.

brandende truck