Istori Kita, jouw familiegeschiedenis bij Rumah Kita

Foto: Mariamichelle-pixabay

Zaterdagmiddag 13 mei is er weer ‘Rumah Kita Presenteert’, met dit keer als thema ‘Familieherinneringen’. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom op Plein 15 augustus 1 in Wageningen.

Met de themamiddagen wil Rumah Kita een bijdrage leveren aan het vastleggen, behouden en uitdragen van het Indisch en Moluks cultureel erfgoed aan volgende generaties. Jongeren uit de Indische en Molukse gemeenschap in het bijzonder zijn ook van harte welkom.

Daarnaast zijn de themamiddagen ook gewoon gezellig en draait het om de ontmoeting tussen bewoners, hun familie en bezoekers uit heel het land.

Istori Kita jouw familiegeschiedenis

Simone Berger, auteur van het boek ‘Istori Kita jouw familiegeschiedenis’ en Nel Lekatompessy van theatergroep Delta Dua presenteren op zaterdagmiddag 13 mei een afwisselend programma met een interactieve lezing, voordrachten en zang. Het programma wordt muzikaal begeleid door gitarist Andrea Saija.

Het belooft een boeiende en inspirerende middag te worden voor iedereen met familiewortels in het voormalige Nederlands-Indië of Indonesië. Door het optreden van Simone Berger en Nel Lekatompessy worden persoonlijke herinneringen opgeroepen en krijgen deze opnieuw vorm.

Aan de hand van haar boek vertelt Simone Berger over de tijd in het oude Nederlands-Indië, de Japanse bezettingsjaren en hun gedwongen vertrek naar Nederland. Een geschiedenis die voor velen van ons nog zo dierbaar en herkenbaar is.

Nasi Rames

Rumah Kita Presenteert ‘Istori Kita jouw familiegeschiedenis’ is een culturele middag waar naast ontmoeten van elkaar, luisteren naar verhalen en muziek, de lekkere hapjes en drankjes niet zullen ontbreken. Na afloop van het programma om circa 17.00 uur kan er gezamenlijk een Nasi Rames maaltijd worden gegeten in het mooie restaurant van Rumah Kita.

Voor het bijwonen van ‘Rumah Kita Presenteert ‘Istori Kita jouw familiegeschiedenis’ op zaterdag 13 mei 2017 kunt u zich opgeven via het e-mailadres: [email protected]. De toegangsprijs is € 7,50 per persoon. Geef bij het aanmelden ook aan of je na afloop wil deelnemen aan de Nasi Rames maaltijd. Deze maaltijd kost € 11,50 per persoon.

Bij aanmelding voor deze culturele middag graag vermelden, het aantal personen en voor de maaltijd het aantal deelnemers.

Tot zaterdag 13 mei om 14:00 uur bij Rumah Kita, Plein 15 augustus 1 in Wageningen.

Cookieinstellingen