Een nestje pimpelmeesjes op een Doorwerth’s balkon, live

Nanning uit Doorwerth maakte een paar jaar geleden een mezenkast. Vorige jaar zat er een nest koolmeesjes in, nu een nestje pimpelmeesjes. Je kunt ze zien opgroeien door de webcam die in het huisje zit.

Twaalf eitjes waren gelegd en vorige week donderdag kwamen ze uit.

Als kool

“Ze groeien als kool!” zegt Nanning. Naast de webcam zit er ook led-verlichting in het huisje, maar anders dan vermoed, hebben de pimpelmeesjes er geen last van.

“De vogels hebben geen enkel probleem met de verlichting die ’s nachts wel uit staat. Ik heb zelfs een poos getwijfeld of de mezen überhaupt het licht opmerken omdat er geen enkele reactie is op het aan of uit gaan van de verlichting.”

Terugkijken

Op YouTube kun je live meekijken. Vader en moeder pimpelmees vliegen de hele dag af en aan, duiken in het nest en voeren de hongerige snaveltjes. Als ze op jacht zijn kruipen de jonge vogeltjes dicht tegen elkaar aan en kwetteren zachtjes met nog dichte oogjes. Dat verandert zodra ze moeder of vader horen.

Wil je even terugkijken in de tijd naar de meesjes, klik dan ergens op de rode lijn onder het filmpje. Terug naar live ga je als je op het woordjes ‘live’ klikt naast de volumeknop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen