Nederlandse film Verdwijnen in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Boudewijn Koole

Een erg hartelijk welkom krijgt ze niet, als Roos afreist naar Noorwegen naar haar moeder Louise en haar halfbroertje Bengt om zijn verjaardag te vieren.

Bengt is boos omdat Roos een lange tijd weg is geweest en de verhouding tussen Roos en Louise is sinds jaar en dag stekelig.

Ongeneselijk ziek

Met Bengt is het snel bijgelegd, maar bij Louise ligt het een stuk moeilijker. Roos is vastbesloten om haar moeder te bereiken. Haar bezoek heeft namelijk nog een reden. Ze is bij haar familie om te vertellen dat ze ongeneeslijk ziek, waardoor dit de laatste kans op verzoening met haar moeder is.

Het verleden maakt het voor Roos echter onmogelijk dit te vertellen. Geholpen door haar halfbroertje en een oude liefde vinden de twee vrouwen toenadering. Dan kan Roos haar volgende en onvermijdelijke stap zetten.

Derde film

Verdwijnen is Boudewijn Kooles derde speelfilm na het gelauwerde Kauwboy en Beyond Sleep. Net als bij die laatste film toog regisseur Koole voor Verdwijnen opnieuw naar het Scandinavische land.

Daar leiden Louise en haar zoon Bengt een rustig leven en vormen een harmonieus klein gezin in het bergachtige en besneeuwde landschap. Tot de oudste dochter uit Nederland zich aandient.

Deze film is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 5 mei om 21.00 uur en op zondag 7 mei om 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen