Gezamenlijke aanpak laaggeletterdheid met het Taalhuis Veluwezoom

Foto: Logo Taalhuis Veluwezoom

Maandag 8 mei is het Taalhuis Veluwezoom opgericht. Een samenwerkingsverband om mensen met een taalachterstand te helpen in de gemeente Renkum, Rheden en Rozendaal.

Het Taalhuis Veluwezoom is niet alleen een samenwerkingsverband van de gemeenten. Ook vluchtelingenwerk, ROC Rijn IJssel, welzijnspartners, de Bibliotheek en de stichting Lezen & Schrijven tekenden de intentieovereenkomst.

Doel

Het doel is om meer mensen met een taalprobleem te vinden en hen een passend aanbod te bieden. Maar liefst 1 op de 9 mensen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. En 1 op de 7 personen heeft een achterstand op het gebied van digitale vaardigheden.

Gezamenlijk is er een driejarig uitvoeringsplan opgesteld. In dit plan staat wat de partners gaan doen om laaggeletterdheid aan te pakken en digitale basisvaardigheden van inwoners uit de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal te versterken.

Opening lokale Taalpunten

In de loop van juni worden de fysieke Taalpunten van het Taalhuis feestelijk geopend in de Bibliotheek van Dieren en Oosterbeek. De website is wel al te bezoeken via www.taalhuisveluwezoom.nl. Je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn om je aan te melden voor het Taalhuis.

Taalhuis Veluwezoom
Oprichting Taalhuis Veluwezoom: Gezamelijke aanpak laaggeletterdheid. (foto gemeente Renkum)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen