Provincie Gelderland start werkzaamheden N225 Wageningen-Renkum

Foto: Google Maps

Provincie Gelderland start op dinsdag 6 juni met onderhoudswerkzaamheden op de N225 van de Diedenweg in Wageningen tot en met de aansluiting op de A50 bij Renkum.

Daarnaast worden er aanpassingen gedaan om de verkeersveiligheid te verbeteren. De werkzaamheden worden vooral ’s nachts uitgevoerd om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Vrijdag 4 augustus moeten alle werkzaamheden klaar zijn. Maar voor het zover is, gaat er het één en ander gebeuren op en aan de N225.

Werkzaamheden

  • vervangen geleiderails en asfalt op het viaduct A50 – N225
  • asfalt vernieuwen tussen de Diedenweg in Wageningen en de A50, met uitzondering van het kruispunt Dorpsstraat in Renkum
  • geluidsreducerend asfalt aanbrengen tussen de Diedenweg en de rotonde Ritzema Bosweg en tussen de Bokkedijk en de Dorpsstraat in Renkum
  • het gedeelte van de N225 dat binnen de kom van Wageningen ligt voorzien van trottoirbanden aan de zijkant van de verharding en in het midden een overrijdbare middengeleider. De inrichting van deze weg maakt daardoor verschil tussen de weg binnen en buiten de bebouwde kom.
  • bebouwde komgrens van Wageningen opschuiven in oostelijke richting tot na de aansluiting Bosrandweg
  • bushaltes ‘Grotelaan’ opheffen
  • een kruispunt met verkeerslichten aanleggen ter hoogte van de Heidesteinlaan

Planning

Dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 9 juni

Bij de Heidesteinlaan verbreden ze het asfalt. Hierdoor kan het verkeer tijdens de werkzaamheden gebruik maken van 1 rijstrook in 2 richtingen. De N225 is ter hoogte van de Heidesteinlaan afgesloten tussen 6 en 9 juni. Verkeer wordt met borden omgeleid.

Vrijdag 9 juni tot en met zaterdag 17 juni

Het viaduct A50 wordt gerenoveerd in 2 delen. Het zuidelijk deel wordt als eerste uitgevoerd tegelijk met het zuidelijke deel van de weg tussen het viaduct en de Heidesteinlaan. Doorgaand verkeer moet rekening houden met vertraging.

Maandag 19 juni tot en met vrijdag 7 juli

Het noordelijke deel van het viaduct wordt gerenoveerd, tegelijk met het noordelijke deel van de weg tussen het viaduct en de Heidesteinlaan. Doorgaand verkeer moet rekening houden met vertraging.

Maandag 10 juli tot en met vrijdag 21 juli

Ze vervangen het asfalt op het zuidelijk deel van de afslag Heidesteinlaan. Doorgaand verkeer maakt gebruik van de noordelijke rijstrook.

Maandag 26 juni tot en met 30 juni

Ze vervangen het asfalt tussen de Heidesteinlaan en de Melkdam in Renkum. Deze werkzaamheden vinden ’s nachts plaats tussen 20.30 en 5.00 uur en daarbij sluiten ze dit deel van de weg af. Verkeer wordt met borden omgeleid.

Maandag 3 juli tot en met donderdag 6 juli

Het asfalt tussen de Melkdam en de Dorsptraat in Renkum wordt vervangen. Verkeer wordt met borden omgeleid

Maandag 10 juli tot en met donderdag 13 juli

Het asfalt tussen de Dorsptraat en Onderlangs in Renkum wordt vervangen. Tussen 20.30 en 5.00 uur is de weg afgesloten. Verkeer wordt met borden omgeleid.

Maandag 17 juli tot en met donderdag 20 juli

Men vervangt het asfalt tussen Onderlangs in Renkum en de rotonde bij de Generaal Foulkesweg in Wageningen. Tussen 20.30 en 5.00 uur is de weg afgesloten. Verkeer wordt met borden omgeleid.

Maandag 24 juli tot en met zondag 30 juli

De rotonde wordt gereconstrueerd, ze brengen een nieuwe middengeleider aan en vervangen het asfalt tussen de rotonde bij de generaal Foulkesweg en de Diedenweg in Wageningen.

Ze sluiten het werkvak volledig af en leiden het verkeer om via een bypass van de N225 naar de Generaal Foulkesweg.

Bron: provincie Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen