Het SchildFest voor iedereen die niet, weinig of prima kan zien

Foto:

Meestal zijn festivals een ramp als je niet of slecht kan zien. Maar het SchildFest op zaterdag 10 juni in Wolfheze is dat niet! Voor iedereen die niet, weinig of prima kan zien wordt dit een uniek en spetterend festival.

Laat dat maar over aan Het Schild, centrum voor blinden en slechtzienden, dat dit grootse festival organiseert ter gelegenheid van zijn 105-jarig bestaan.

Eéndaags festival

Het is een festival vol theater, circus, dans, cabaret, poëzie, muziek en workshops waarbij je ook als je niets kunt zien, heerlijk je gang kunt gaan en volop kunt genieten. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Blinde artiesten

Ook blinde artiesten maken hun opwachting: de veelzijdige zanger en muzikant Bert Louissen en gitarist Dennis Allaert betreden het podium. Verder is het toneel voor cabaretière Charlotte Glorie, Alice van der Meer speelt samen met John de Jong evergreens en ook Bert van den Brink betreedt het podium.

Lekker en gemakkelijk

Naast intieme optredens in kleine tenten en een spetterend eindfeest ontbreken ook mobiele keukens niet. Zij toveren de tuin om tot een sfeervol openluchtrestaurant waar heerlijke geuren zich verspreiden en makkelijk hanteerbare hapjes uit alle windstreken te bestellen zijn.

Het programma!

Er zijn 3 onderdelen waarbij je starttijden leest. Alle andere programmaonderdelen zijn tussen 13 en 18 uur doorlopend. Vanaf 18 uur is bij het podium vanaf ca. 19 tot 21 uur de afsluiting met feestelijke optredens.

Circus Sijm

Tijden: 13.30-15.00 en 15.45-17.15
– Exclusief voor bewoners van Het Schild en hun gasten is er een show van 11:00 tot 12.30

Introdans

Tijden: 13.00-14:00 en 15.30-16.30
Voor wie: Mensen die van bewegen houden (danservaring niet vereist) Deelname uitsluitend mogelijk door aanmelding vooraf via www.hetschild.nl. Deelname op volgorde van binnenkomst aanmelding. Wie het eerst komt die het eerst maalt….

Dansworkshops door studenten van ArteZ

Tijden: 14:15-15:15 en 17:00-18:00

Alle andere voorstellingen, workshops, activiteiten en ervaringen vinden de hele dag doorlopend plaats. Deze zijn:

– Alice van der Meer en John de Jong
– Strijkkwartet Meander
– Iers-Schotse band Wild Geese
– Bert van den Brink & Friends
– Bert Louissen & gitarist Dennis Allaert
– Moving Strings
– Cabaret door Charlotte Glorie
– Dichter en muzikant Jesse Laport
– No Pasa Nada
– Marij en Kornelis met Wrijving
– Zingen met Bert & Dennis
– Muzimo clownerie
– Facepainting, visagie en hairstyling
– XieXie workshops
– Geur experience/workshop door Roos Lubbers

Praktische informatie

Het SchildFest is op zaterdag 10 juni 2017 van 13.00 uur tot 21.00 uur in de Parktuinen rondom Het Schild aan de Wolfhezerweg 101 in Wolfheze. De toegang is gratis, aanmelden gewenst! Bij voorkeur door middel van

  1. de knop “contact met ons opnemen” op  https://www.facebook.com/schildfest/
  2. een mail naar [email protected] . Vermeld daarbij met hoeveel personen je komt of dat je een gastvrouw of –heer wil reserveren die je tijdens het festival begeleidt!
  3. per telefoon: 06-37 22 25 26.

Het terrein is grotendeels toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Ruime parkeermogelijkheid aanwezig. 

Het SchildFest wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Rabobank, St. tot verbetering van het lot der blinden, Katholieke st. voor blinden en slechtzienden, St. Blindenpenning, LSBS, Dr. C.J. Vaillant fonds, St. Blindenhulp, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Reijns-de Hoog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen