Final Festival: voor de laatste keer het dak eraf in de Rijnkom

Foto: Gé Willemsen

Gé Willemsen organiseerde meerdere feesten in De Rijnkom en Final Festival wordt de laatste. Het gaat een knallend feest worden en iedereen is welkom!

“Voordat de Rijnkom plat gaat wil ik er nog één keer knallen.”

Leeftijdsbandjes

Gé heeft er zin in: “Ik heb mensen gevraagd met wie ik eerder feesten deed, of die eerder feesten in de Rijnkom organiseerden. Ik vond dat we er allemaal moesten zijn. Gelukkig zeiden ze meteen ja! Dennis van de Peppel en Pim ten Have draaien en Danny Lentjes gaat het licht doen.”

Omdat dit het laatste feest is mag iedereen vanaf 12 jaar komen. “Ik wilde niemand uitsluiten. We gaan met leeftijdsbandjes werken want er wordt dus alcohol geschonken. Zo weet het personeel aan wie ze wel een biertje kunnen verkopen en aan wie niet. En er wordt gecontroleerd!” zegt hij standvastig. “Daar ben ik heel streng in.”

Goed doel

Kaartjes zijn niet duur €10,- “En daarvan gaat een behoorlijk deel naar een goed doel: Stichting Jaimy van Boxtel!” De stichting zamelt geld in waarmee ze speelgoed zoals spelcomputers kopen. Die worden gedoneerd aan diverse ziekenhuizen met afdelingen waar kinderen noodgedwongen veel tijd moeten doorbrengen.

“Mooi toch? Wij met een hoop lol op zo’n avond zorgen dat de kinderen die ernstig ziek zijn, ook wat lol kunnen maken. Als je als kind lang in een ziekenhuis moet liggen is dat heel belangrijk. Vandaar dat we daar een deel van de opbrengst naar toe laten gaan.”

Doelum

En straks weer verder organiseren in het nieuwe Doelum? “Ik hoop het wel,” zegt Gé

“De laatste Koningsnach was niet zo’n succes. Misschien was het omdat we geen alcohol schonken, voor de wat oudere jeugd ben je dan toch minder interessant. Bij Then and Now was dat anders, vandaar ook het besluit om met leeftijdsbandjes te gaan werken. Maar ik wil zeker ook in Doelum feesten organiseren!”

The end

Het laatste knalfeest in de Rijnkom is zaterdag 1 juli en begint om 20:00. Gé zelf draait als eerste die avond met ‘Het Foute Uur’. Dennis draait daarna muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 en Pim sluit de avond af, allemaal begeleidt door de lichtkunsten van Danny.

Kaarten zijn te bestellen via [email protected] en kosten zoals vermeld, €10,-

final festival

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen