Filmhuis Oosterbeek vertoont de film Bram Fischer

Foto: Filmposter

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt.

Aan deze groep wordt een negende lid toegevoegd die al eerder gevangen genomen was: Nelson Mandela. 

Advocaat

Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich.

Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt.

Dilemma

Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Bram Fischer is geregisseerd door Jean van de Velde die ook ‘Wit Licht’ maakte, ‘All Stars’ en ‘Hoe duur was de suiker’. De rol van advocaat is handen van Peter Paul Muller  bekend van ‘Gooische vrouwen’ en ‘ De Dominee).

Deze film is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 2 juni om 21.00 uur en op zondag 4 juni om 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl