Airborne Museum en Buitenpoort Catering gaan samenwerken

Foto: Airborne Museum

Het bestuur van het Airborne Museum en de directie van Buitenpoort Catering uit Bemmel ondertekenden afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst.

Directeur van het Airborne Museum Hartenstein Sarah Heijse licht toe: “Wij gaan de krachten bundelen. De ruime ervaring en kwaliteit die Buitenpoort Catering meebrengt op het gebied van cateren op externe locaties past bij onze unieke locatie.”

Lidy Bodewes van Buitenpoort Catering: “de nieuwe uitbreiding in en rond het mooie en bijzondere Museum Hartenstein is een waardevolle toevoeging aan de Buitenpoort locaties.”

Groeiende vraag

“Wij merkten dat er bij veel bezoekers behoefte was aan een horecagelegenheid in het museum. Daarnaast werden we regelmatig benaderd of villa Hartenstein ook na sluitingstijd verhuurd werd voor onder andere zakelijke bijeenkomsten, borrels of private diners.”

“We zijn hier in 2015 voorzichtig mee gestart en gezien de positieve reacties zijn we gaan nadenken over een structurele oplossing. Daar is nu de samenwerking met Buitenpoort Catering uit ontstaan”, aldus Heijse.

Museumcafé 

Vanaf eind dit jaar wordt ook een museumcafé gerealiseerd dat beheerd gaat worden door Buitenpoort Catering. Bezoekers kunnen dan tijdens hun museumbezoek genieten van onder andere een kopje koffie of lunch.

Sarah Heijse: “Het is vrij uitzonderlijk dat ons museum nog niet over een café beschikt. Bijna alle musea hebben een eigen horecagelegenheid. Het maakt voor veel mensen hun bezoek aan het museum een stuk aangenamer. Daarnaast zijn de extra inkomsten voor het museum belangrijk.”

Ook niet-museumbezoekers kunnen later dit jaar gebruik gaan maken van het café en terras aan de achterzijde van het museum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen