Renkum Bomvol en daar was echt niets van gelogen

Vorige week zaterdag was het Renkum Bomvol en dat klopte, de Dorpsstraat was vanaf het begin tot het eind gevuld met kleurige kraampjes, geuren van lekkere hapjes, muziek en een boel gezelligheid.

Buiten de ondernemers van de Dorpsstraat die een kraam buiten hadden staan, waren creatievelingen uit Renkum en de (heel) verre omstreken ook aanwezig.

Haken

Kinderen vermaakten zich op het Plus-springkussen, werden geschminkt, likten aan lekkere Italiaanse ijsjes, sprongen aan elastieken hoog de lucht in en huppelden vrolijk met papa en mama mee. Op het plein was een doorlopend programma van diverse demonstraties en werd muziek gemaakt.

Dat haken populair is, was her en der wel te zien. Twee dames die van over de Rijn kwamen zaten gemoedelijk te haken achter hun kraam.De één schilderde en de ander hield zich bezig met glaskunst. En haken, dat deden ze samen. Hun kraam gevuld met allerlei mooie maaksels.

Ook de textielwinkel van Annet had diverse haakwerken liggen en een eindje verderop zat een jongedame die het knutselen nog niet zo lang geleden had ontdekt. Ze maakt mama en baby cadeautjes en haakte zelfs omhulsels om kralen, knap. Met de kralen maakt ze weer leuke armbanden of speenkoorden.

Tuinhout

Eisso Nijborg kwam helemaal uit de provincie Groningen naar Renkum om zijn bloembakken en plantenhangers aan de man en vrouw te brengen. Een eindje rijden maar dat had er wel voor over. De bakken maakt hij zelf van tuinhout. “Het is vooral een hoop zagen,” vertelt hij “maar daarna doe ik ongeveer een half uurtje over een planthanger.”

Hij deed goede zaken want qua ontwerp zijn ze absoluut uniek. Duidelijk met plezier stond hij met zijn vrouw bij de kraam uit te leggen hoe hij de bakken maakte.

Vrije tijd

Simone uit Renkum knutselt in haar vrije tijd heel wat af, ze maakt heel diverse dingen en maakt gebruik van alles wat ze maar kan vinden. Ze had een paar schilderijen meegenomen waar gezichten, van vooral vrouwen op te zien waren.

Typisch van haar hand, voor wie haar werk een beetje kent. Ze had ook wat boekjes meegenomen waarvan de kaften rijkelijk versierd waren en in mooie tinten leken ze een mysterieuze inhoud te hebben maar die mocht je er zelf nog inschrijven.

(zie fotoserie bovenaan)

gallery
22727
Renkum Bomvol en daar was echt niets van gelogen
Vorige week zaterdag was het Renkum Bomvol en dat klopte, de Dorpsstraat was vanaf het begin
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/22727/renkum-bomvol-en-daar-was-echt-niets-van-gelogen/
2017-06-20T18:59:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2017/06/13000954/Renkum-Bomvol-2017-13.jpg
Dorpsstraat, Renkum, Renkum Bomvol 2017, Renkum Leeft, Renkum.Nieuws, ROEV
Foto's, Nieuws