De tiende Veteranendag op het Raadhuisplein in Oosterbeek

Voor de tiende editie van de Veteranendag in de gemeente Renkum ging het er wat anders toe dan normaal. In tegenstelling tot voorgaande jaren was iedereen welkom en was er een speciaal programma georganiseerd op het Raadhuisplein.

De Veteranendag is meestal een besloten programma voor veteranen en andere genodigden.

Lunch en lezing

De besloten bijeenkomst vond eerder op de dag in het gemeentehuis plaats. De genodigden kregen een lekkere lunch voorgeschoteld en twee veteranen gaven een lezing. In onze gemeente wonen 200 veteranen die in diverse oorlogsgebieden en/of veiligheidsoperaties dienden of doen dat nog.

Op het Raadhuisplein begon het om 12:00 uur. De klimwand was populair, vooral bij de kinderen. Ze kregen aanwijzingen en werden geholpen door soldaten van de 11e mobile brigade. Er waren stands ingericht door de Airborne Battle Wheels Oosterbeek en een aantal van die ‘wheels’ stonden op het plein opgesteld. Ook een F-16 flight simulator kon op belangstelling rekenen.

Bijzonder

De besloten bijeenkomst eindigde om 15:00 waarna de veteranen op het bordes van het gemeentehuis onder grote witte tenten plaatsnamen om naar de mensen te kijken en om te genieten van het bijzondere concert

Het orkest van de Koninklijke Landmacht gaf in de tent tegenover het bordes een concert wat speciaal voor deze dag gemaakt werd.

Foto’s en video-impressie van de dag zijn van Fred Hageman

gallery
23732
De tiende Veteranendag op het Raadhuisplein in Oosterbeek
Voor de tiende editie van de Veteranendag in de gemeente Renkum ging het er wat
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/23732/de-tiende-veteranendag-op-het-raadhuisplein-in-oosterbeek/
2017-07-10T15:41:48+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2017/07/09175117/Veteranendag-2017-1.jpg
Oosterbeek, Renkum Nieuws, veteranen, Veteranendag, Veteranendag 2017
Foto's, Nieuws