Filmhuis Oosterbeek vertoont het tragikomische Souvenir

Foto: Fimposter

Liliane is een onopvallende arbeidster. Ze legt laurierblaadjes op de paté in een vleeswarenfabriek. Maar Liliane’s leven was niet altijd zo gewoon, ooit was ze een superster. 

Lang geleden schitterde ze onder de naam Laura in de hitlijsten met het nummer ‘Souvenir’. Liliane deed zelfs mee aan het Eurovisie Songfestival en werd daar tweede, na ABBA.

Weinig over

Nu, dertig jaar later, is er nog maar weinig over van de ster in Liliane. Ze woont in een kleurloos appartement en doet haar best om uit de schijnwerpers te blijven. Ze wil niet meer herinnerd worden aan haar vroegere zangcarrière.

Dit verandert echter wanneer de 22-jarige Jean verschijnt in de fabriek waar Liliane werkt. Hij herkent haar, ze worden verliefd op elkaar en Jean is vastbesloten om Liliane opnieuw te laten schitteren

Grand Dame

Souvenir is een Belgisch-Luxemburgs-Franse film geregisseerd door Bavo Defurne. Deze Belgische regisseur maakte naam met bekroonde korte films en met ‘Noordzee, Texas’ in 2011.

In Souvenir, laat hij éen van de grande dames van de Europese cinema, Isabelle Huppert, schitteren in haar rol als Lilliane waarvoor ze zelf ook zingt. Jean wordt gespeeld door Kévin Azaïs (Les Combattans), winnaar van de César voor beste acteerbelofte.

Isabelle Huppert noemt de film zelf een tragikomische en hoopgevende fabel.

Deze film is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 14 juli om 21.00 uur en op zondag 16 juli om 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen