112

‘Op slot, hond eruit’. Dierenbescherming maakt een nieuw bord

Foto: MC-Morgan-flickr

De Dierenbescherming drukt hondenbezitters met een variant op een bekend waarschuwingsbord op het hart om hun viervoeter niet in de auto te laten zitten. ‘Op slot, hond eruit’ staat op het bord.

Het zal veel automobilisten bekend voorkomen, omdat het dezelfde vormgeving heeft als het bord met ‘Op slot, buit eruit’ dat op tal van parkeerplaatsen waarschuwt voor inbrekers.

Honderd

De organisatie wil voor volgende zomer zo’n honderd van de borden door heel Nederland neerzetten, vertelt een woordvoerster. Het eerste exemplaar wordt woensdag in Emmen onthuld.

Volgens de woordvoerster zijn deze zomer al zeker twee honden omgekomen doordat ze in een auto waren achtergelaten en oververhit raakten. Op tientallen plaatsen moesten deze zomer autoruiten worden ingeslagen om viervoeters uit auto’s te redden.

Gevaarlijk

De Dierenbescherming deelt ook regelmatig flyers uit om baasjes van de gevaren te doordringen. Op een speciale waarschuwingswebsite staat een tabel die duidelijk maakt hoe snel auto’s van binnen opwarmen.

Bij een aangename 24 graden buiten kan het in de auto binnen 10 minuten 34 graden worden, aldus de Dierenbescherming. In een halfuur kan het kwik oplopen tot 43 graden.

Lees ook:

Bron: nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen