Zijn de Renkumers klaar voor Renkum Downhill editie 2017?

Foto: Renkum Nieuws

Vanmiddag is het weer zover: Renkum Downhill editie 2017. Organisator Gé Willemsen is er de hele week al druk mee, als je iets organiseert moet je het goed doen, liefst een beetje beter.

Het gras in de kuil achter de Rijnkom is gemaaid, het water staat klaar, de Bram Sreeflandweg is voor een deel afgezet en de banen worden ingesmeerd met groene zeep. Nog even en alles is gereed om met veel plezier de Renkumse kuil af te zoeven met een opblaasband, bed of boot!

Bedden en banden

Vorig jaar was er in de wijde omtrek geen luchtbed- of band meer te krijgen, dit jaar heeft Willemsen Stage Management gezorgd dat er voldoende glijmateriaal aanwezig is die voor een paar euro aan te schaffen zijn. Dus heb je niets in huis om mee naar beneden te suizen, hoeft je dat niet tegen te houden om te komen. Ze beginnen om 12:00 uur

O en je band of bed opblazen hoeft niet; er is een compressor aanwezig waarmee alles in mum van tijd opgeblazen is

Er zijn maar liefst twee banen dit jaar: De Willemsen Stage Management grote baan van 50 bij 9 meter (vanaf 10 jaar) en de Franks Fietsenwinkel Kidshill van 25 bij 6 meter (tot 10 jaar). Voor drinken wordt gezorgd op het Eleven Zeros horecaplein.

Hulp is er dit jaar van de Stichting Wounded Warriors. Deze stichting is er voor alle veteranen en (ex-) geüniformeerden die gewond, lichamelijk of psychisch, uit een strijd gekomen zijn.

Droog en toch nat

Eén ding kun je niet plannen: het weer. Het is wat minder warm dit jaar maar volgens de voorspellingen gaat het niet regenen. Wel kunnen wij je voorspellen dat je toch nat wordt. Vorig jaar was een mega-spektakel en de Renkumers zijn beslist geen doetjes dus het zal vanmiddag weer leuk, nat, gezellig en dikke pret worden!

Lees ook: Renkum Downhill was een schot in de roos (foto’s)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen