Nieuw seizoen voor de snuffelmarkt van Steen voor Steen in Heelsum

De door “Steen voor Steen” georganiseerde snuffelmarkt in en rond de Vosheuvel en De steen, en in de nabijheid van het “kerkje op de heuvel” in Heelsum is de laatste jaren in de wijde omgeving uitgegroeid tot een begrip.

Het wisselend aanbod, de diversiteit, de kleinschaligheid, de billijke prijzen en de gezelligheid zijn hier mede debet aan.

Seizoen

De eerste markt in het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. Op zaterdag 26 augustus kan iedereen er van 10.00 tot 15.00 uur terecht. “Op de heuvel” aan het eind van de Koninginnelaan is voldoende parkeergelegenheid.

Door het zomerreces is het al weer even geleden dat de laatste markt is gehouden. Het aanbod en aanleveren van “alles en nog wat” is echter gewoon doorgegaan. Begrijpelijk dat alle opslagruimten bijkans uitpuilen en dat bij de eerste markt het aanbod groot zal zijn.

Clazien Middelbos, voorzitter van Steen voor Steen” zegt hierover: “Er zijn veel en goede spullen aangeleverd. Als je een kamer moet inrichten kun je hier genoeg spulletjes voor weinig geld weghalen. Deze snuffel markt is ideaal, ook qua tijdstip, voor studenten die in Wageningen en/of omgeving net een studentenkamer hebben gekregen en deze moeten inrichten”.

Monumentaal

Het geld wat wordt opgehaald met de snuffelmarkt(en) komt allemaal ten goede aan het behoud van de kerkelijke gebouwen. Als hoofdgebouw staat “het kerkje op de heuvel” daarin centraal (zie foto’s boven).

Dit monumentale kerkje is dit jaar op de kop af 500 jaar oud. In de eerste twee weken van oktober as. wordt hier aandacht aanbesteed. Een feestelijk programma zal dit omlijsten.   

De snuffelmarkt is steeds op de laatste zaterdag van de maand en staat altijd vermeld in de evenementen agenda van deze website. Je vindt de markt achter het kerkje aan de Koniginnelaan 24 in Heelsum. Langs het kerkje rijden, dan rechts de heuvel op en je ziet het vanzelf.

snuffelmarkt

gallery
25025
Nieuw seizoen voor de snuffelmarkt van Steen voor Steen in Heelsum
De door “Steen voor Steen” georganiseerde snuffelmarkt in en rond de Vosheuvel en De steen,
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/25025/nieuw-seizoen-voor-de-snuffelmarkt-van-steen-voor-steen-in-heelsum/
2017-08-25T08:36:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2017/08/25000323/Kerkje-op-de-Heuvel-Heelsum-2-e1506693075278.jpg
Heelsum, Kerkje op de Heuvel, monument, monumentale kerk, Renkum Nieuws, Snuffelmarkt, Steen voor Steen, Vosheuvel
Foto's, Kunst&Cultuur, Nieuws