Jesse, de documentaire vertoond door Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Maandag in Carré, zondag in Filmhuis Oosterbeek: JESSE, het portret van GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver. Over de politieke campagne van de jonge lijsttrekker, over politieke winst en confrontatie met persoonlijk verlies.

In nog niet eerder vertoonde beelden zien we van dichtbij hoe hij met zijn team debatten voorbereidt en kleine overwinningen viert.

Campagne

Naast zijn directe collega’s houdt Jesse ook zijn familie dicht bij zich tijdens de campagne. Echtgenote Jolein reist mee en na elk optreden belt hij met zijn moeder Marcella, die hem onvoorwaardelijk steunt.

Een jaar lang was filmmaker Joey Boink ‘beeldvoerder’ voor GroenLinks-politicus Jesse Klaver. Als lid van het kernteam van de campagne ontstaat er een hechte band tussen de twee.

De documentaire was bedoeld voor vertoning op televisie bij BNN-Vara, maar de publieke omroep kreeg hevige kritiek te verduren, omdat de film niet onafhankelijk zou zijn. De omroep zag daarop af van uitzending.

GroenLinks

GroenLinks kwam voor een dilemma te staan toen de producent, Doxy Films, vorige week besloot groot uit te pakken met een lancering in Carré en in filmhuizen in het land en heeft gekozen om, alsnog, volop mee te doen aan de publiciteitscampagne voor de film.

Jesse Klaver trok vorige week in de voorpubliciteit samen op met regisseur Joey Boink. Klaver noemde Boink daarbij ‘onderdeel van ons team’. En de regisseur zelf zei dat de film vooral kritisch is over de ‘show van Jesse’, die van GroenLinks de grootste partij wilde maken.

Jesse is te zien in Filmhuis Oosterbeek op zondag 10 september om 15 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.filmhuisoosterbeek.nl

jesse

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen