Tabé Java “Wat deed mijn opa in Nederlands-Indië?”

Foto: Ronald Nijboer

Vier jaar geleden kreeg Ronald Nijboer de hutkoffer van zijn opa in handen. Volgeschreven dagboeken, bijzondere foto’s en onderscheidingen uit zijn tijd als soldaat in Nederlands-Indië, van 1946-1948.

Een klein radertje in het Nederlandse leger, maar getuige van een grote en vaak onderbelichte geschiedenis.

Onbekende wereld

Door zijn opa’s dagboeken stapte Ronald in een voor hem onbekende wereld. Een wereld van oorlog en leed, maar ook van kameraadschap en wonderschone natuur.

Wat gebeurde er tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog? Waarom zweeg een hele generatie soldaten, inclusief zijn opa, na de oorlog over hun gebeurtenissen?

Tabé Java

Robert schreef er een boek over Tabé Java en donderdag 5 oktober hij een lezing over zijn boek in de Poort van Doorwerth

Voorafgaand aan deze lezing heb je de mogelijkheid om vanaf 17.00 uur samen met Robert Nijboer van een Indische maaltijd te genieten. Hiervoor kun je, je aanmelden tot en met 3 oktober a.s.

Kosten hiervoor zijn slechts € 9,95 (maaltijd + consumptie). De lezing zelf begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk.

Aanmelden kan bij de The Read Shop via [email protected] en 026 – 333 30 65 of bij de Poort via [email protected] en 026 – 333 39 94

Tabé Java, Tabé Indië is nu overal verkrijgbaar onder andere bij De Read Shop in Doorwerth. Nieuwsgierig en wil je alvast een stukje lezen of meer weten over de schrijver? Kijk dan hier.

Tabé Java

Cookieinstellingen