Extra voorstelling DokArt Kedi in Filmhuis Oosterbeek

Foto: Filmposter

Wegens grote belangstelling is er een extra voorstelling ingepland van de film Kedi op donderdag 19 oktober. Kedi is een documentaire van Ceyda Torun, die zelfs van hondenmensen kattenfans maakt. Kedi betekent kat in het Turks.

De film schetst een profiel van een oude stad en zijn unieke inwoners, gezien door de ogen van één van de meest mysterieuze en geliefde dieren aller tijden: de kat.

Zeven katten

Het is geen documentaire over huiskatten of zwerfdieren die je af en toe te zien krijgt in je achtertuin. Het is een film over de honderdduizenden katten die al duizenden jaren zwerven door de stad Istanbul en in en uit het leven van vele mensen dwalen.

Aan de hand van zeven katten, die vervaarlijke namen dragen als Psikopat (Psycho) of Hustler, of verleidelijke zoals Bengü, ‘The Lover’, de liefste moederpoes die er is, voert Torun de kijker door de stad. 

Dierenkliniek

De film was een verassingshit in de Verenigde Staten en is nu bezig Europa te veroveren. Dat heeft alles te maken met het feit dat de film meer is dan een lange kattenvideo.

Deze film wordt ingeleid door dierenkliniek Pietersberg en ‘Mijn dierenarts’. Hij is te zien op woensdag 18 oktober om 20.00 uur. De extra voorstelling indonderdag de 19e

Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen