Creatieve activiteiten voor 55-plussers in De Klipper Oosterbeek

Foto: Kunst voor Elkaar

Geschoolde vrijwilligers begeleiden 55-plussers iedere dinsdag op een ontdekkingstocht door de beeldende kunst, creatief schrijven en zang. Kunst voor elkaar organiseert de creatieve activiteiten in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper.

Kunst voor elkaar biedt uitdaging, ontmoeting, plezier, spel en creatie. Deelnemers hoeven geen voorkennis of ervaring te hebben: Kunst voor elkaar is er voor iedereen!

Thema

Meestal wordt er gewerkt aan de hand van een thema. “Zo hebben we bijvoorbeeld gewerkt met de thema’s ‘reizen’ en met ‘kindertijd’.”

Het thema voor de komende periode wordt ‘bomen. “We willen deelnemers prikkelen om herinneringen boven te halen en er opnieuw vorm aan te geven,” zegt een van de begeleiders “Op deze manier wordt het echt iets van henzelf. En de een voelt zich meer aangetrokken tot schilderen en collages maken, de ander schrijft of zingt graag.”

Maar ook worden verbindingen gelegd tussen de verschillende disciplines. “De kruisbestuiving van beeld en taal is de kers op de taart.”

Iedereen welkom

De creatieve activiteiten worden goed bezocht. Er is een vaste groep deelnemers, anderen komen af en toe. Dat kan allemaal. Het gaat er vooral ook om dat mensen een gezellige middag hebben.

Een van de deelnemers zegt: “Het is inspirerend hier, in dit gebouw van kunst, educatie en cultuur. En ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en om van elkaar te leren.”

Iedereen is van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op de dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig. De kosten voor deelname zijn € 2,50 per keer.

Meer weten?

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekveluwezoom.nl/kunstvoorelkaar.

Of neem contact op met Nienke Oldenhuis, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom via 06 44 29 41 85 of: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen