Thriller The Beguiled in Filmhuis Oosterbeek

Foto: filmposter

Het verhaal van The Beguiled speelt zich af op een meisjesinternaat in het zuiden van Amerika. Het is 1864 en de Amerikaanse Burgeroorlog heerst nog over het land.

Maar de vrouwen die in The Miss Martha Farnsworth Seminary school wonen, leven afgeschermd van de grauwe buitenwereld. 

Soldaat

Tot er op een dag een gewonde soldaat uit de Noordelijke Staten wordt aangetroffen. Hij wordt binnengelaten om verpleegd te worden, maar levert flink wat commotie op in het internaat. Niet alleen vanwege zijn overtuigingen, maar ook omdat de aanwezigheid van de knappe man vooral de oudere meisjes het hoofd op hol brengt.

Langzaam begint hij de harten te veroveren van de vrouwen in het huis. Er ontstaat een seksuele spanning en onderlinge rivaliteit tussen de vrouwen, waardoor het verhaal een onverwachte wending neemt. Jaloezie en verraad spelen een grote rol.

Thriller

The Beguiled is een beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette), gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan en een remake van de gelijknamige film uit 1971 van Don Siegel.

Hoofdrollen worden vertolkt door Nicole Kidman, Kirsten Dunst en Colin Farrell.

The Beguiled is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 20 oktober om 21.00 uur en op zondag 22 oktober om 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen