Renkumer Pascal Kok behaald 2e plaats A4 dioramawedstrijd

Met zijn diorama: Tsjernobyl, 30 jaar later, heeft Renkumer Pascal Kok de 2e plaats behaald in de A4 dioramawedstrijd. De wedstrijd werd afgelopen weekend gehouden in Utrecht.

In de Utrechtse Jaarbeurs vond voor de 25e keer het internationale modelspoor evenement Eurospoor plaats

Op een A4’tje

Pascal is een echte liefhebber van modelbouw en heeft inmiddels ook zijn zoon Bram aangestoken. Het is niet de eerste keer dat hij meedoet aan een modelbouwwedstrijd en zeker niet onverdienstelijk. Bij de vorige wedstrijd behaalde hij de 1e prijs en ook Bram won in de jeugdcategorie.

Deze keer won hij dus de 2e prijs en daar is hij beslist niet minder blij mee. Jaarlijks doen er zo’n 25-30 diorama’s mee. Prachtig, gedetailleerde mini-voorstellingen met de meest uiteenlopende thema’s.

De thema’s hoeven niet spoorgerelateerd te zijn en ook de schaalgrootte is zelf te bepalen. De enige restrictie is dat het formaat op een A4’tje moet passen

De jury:

“Pascal bouwde een diorama met als thema; Tsjernobyl, 30 jaar later. Een verlaten Oostblokflat, een verroeste Lada en de welbekende botsauto attractie zijn allen vertegenwoordigt. Zelfs de Russische Hamer & Sikkel staan pontificaal op de flat. Dit alles in een herfstachtige omgeving maken dat het diorama een verlaten en desolate indruk maken.”

“Dat zowel de vakjury en het publiek van Eurospoor het diorama waardeerden bleek dus uit de tweede plek! Hiermee heeft Pascal zich definitief in de top van modelbouwend Nederland genesteld.”

Pascal ging niet over één nacht ijs met zijn diorama, hij ging zelfs naar Tsjernobyl zodat hij met eigen ogen kon zien hoe het daar nu is.

Roerstaafjes

Het weekend in Utrecht heeft Pascal niet alleen besteed met rondkijken en wachten op de uitslag. In een stand heeft hij gedemonstreerd hoe je treinen en gebouwen kunt maken met roerstaafjes. Ook heeft hij laten zien hoe hout bewerkt en verweerd kan worden.

Al met al een geslaagd weekend voor de Renkumse modelbouwer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen