Start bevolkingsonderzoek borstkanker in Oosterbeek

Foto: Bevolkingsonderzoek Oost, YouTube

Dinsdag 28 november start het bevolkingsonderzoek borstkanker in Oosterbeek. Vrouwen die zijn opgeroepen kunnen daarvoor terecht in het borstonderzoekscentrum op de parkeerplaats bij de bibliotheek en het gemeentehuis.

Het onderzoekscentrum staat hier tot ongeveer 7 februari 2018.

Uitnodiging

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen elke 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Bij dit onderzoek worden röntgenfoto’s van de borsten gemaakt. Zo kan men eerder ontdekken of iemand borstkanker heeft. Als borstkanker vroeg wordt opgespoord, is de kans groter dat behandeling succes heeft.

Je krijgt een uitnodiging als het onderzoekcentrum bij je in de buurt staat. Je ontvangt de eerste uitnodiging als je 50, 51 of 52 jaar bent. Dat is afhankelijk van de route van het onderzoekscentrum.

Tot het jaar waarin je 76 wordt, ontvang je elke 2 jaar een uitnodiging.

Vorige ronde

In de vorige ronde gaf 77,6% van de uitgenodigde vrouwen uit de gemeente Renkum (waaronder Oosterbeek) gehoor aan de oproep

Voor informatie of het verzetten van een afspraak zijn zij op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is: 088 11 86 300.

Je kunt ook zelf de afspraak online wijzigen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen