Crowdfunding om meer vrijwilligers bekend te maken met eenzaamheid

Aandacht schenken aan het gevoel van eenzaamheid
Aandacht schenken aan het gevoel van eenzaamheid
Foto:

Eenzaamheid: een belangrijk thema in deze maatschappij. Maar er hangt ook een taboe rondom dit thema. Niet veel mensen durven te erkennen dat ze eenzaam zijn of zich eenzaam voelen.

Het is goed om als vrijwilliger eenzaamheid te kunnen herkennen en weten hoe met dit gevoel om te gaan. Ditt zorgt voor meer begrip en uiteindelijk, tot betere hulpverlening.

Belevingsworkshop

De Belevingsworkshop richt zich op het beter begrip door via een interactieve lezing en een wandeling in de natuur. Om zo vrijwilligers zich (beter) bewust te maken van het eigen gevoel van eenzaamheid.

De workshop wordt gegeven door twee vrouwen met een verschillende insteek. Liesbeth ter Elst is geestelijk verzorger. Zij gaat in gesprek met mensen over zingevings- en levensvragen, waarbij de ander zich gezien en gehoord mag weten. Een oprecht luisteren en daarmee horen wat het levensverhaal van de ander is, staat centraal in haar manier van werken.

Jettie van den Houdt is wandelcoach en opleider in en met de natuur. In haar werk gaat ze met mensen wandelen en gebruikt de inspirerende werking van de natuur om hen verder te helpen. Ze gaat uit van de kwaliteiten die elk mens van nature heeft en bouwt daar op verder.

Om deze workshop mogelijk te maken voor een grotere groep vrijwilligers bij organisaties met een krappe beurs, is er een crowdfundingsactie gestart via Geloof in je project.

Je vindt de actie om deze workshop mogelijk te maken voor een grotere groep hier. Ondersteun de vrijwilligers door een gift via deze website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen