Het is weer bijna tijd voor het sneeuwklokjesfeest in de Boschhoeve

Foto: Theo van Liempt

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve begint het tuinseizoen met een inmiddels beroemd Sneeuwklokjesfeest, een must voor elke liefhebber van vroegbloeiende bolgewassen!

Allereerst zijn er vele soorten sneeuwklokjes ‘in het groen’ te koop, zodat hun verschillende bloemen goed te zien zijn.

Eigen kweek

Veel van de aangeboden bijzondere Hollandse en Engelse cultivars komen inmiddels uit eigen tuin en het zijn geen gechipte bollen.

Er is een uitgebreide sortering stinzenbollen (verwilderde bolgewassen van oude buitenplaatsen) op de pot gezet, evenals bijzondere kleine tulpjes en narcissoorten.

De nieuwe collectie kleinbloemige clematissen staat klaar, evenals vele prachtige pioenrozen. Collega kwekers komen met nieuwe kerstrozen (Helleborus), alpineplanten en onbekende of zeldzame voorjaarsbloeiende heesters en bomen.

De bollenkisten liggen vol met zakken verse zomerbollen, waaronder een flink aantal geheel nieuwe dahlia soorten met spectaculaire kleuren en vormen. 

Vol met sneeuwklokjes

Alle hoeken en gaatjes van de grote schuur en de tunnelkas zijn verder gevuld met kramen vol ‘galanthofilia’, variërend van keramiek, sieraden, tafelkleden, ansichtkaarten en boeken tot sneeuwklokjesdassen en –truien, voorjaarsviooltjes en bloemwerk.

Op donderdag is er een lezing van Wim Boens over Leucojum, op zaterdag door Nieteke Roeper over de teelt van sneeuwklokjes op Texel.

De tuin is bij goed weer opengesteld, hopelijk bloeien de vele soorten sneeuwklokjes, de theeschenkerij biedt koffie en thee met heerlijke taart, zelfgemaakte tulband, quiches en soep. 

Donderdag 8 tot en met zaterdag 10 februari is het feest. entree 4,- euro, openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur.

Open Sneeuwklokjesweekenden

Op 17, 18 en 24 en 25 februari is De Boschhoeve speciaal geopend voor het bezichtigen en verkopen van sneeuwklokjes. In de tuin bloeien de sneeuwklokjes in combinatie met krokussen, winterakonieten en kerstrozen.

In de loop der jaren zijn de vele aparte sneeuwklokjessoorten uitgegroeid tot mooie forse pollen, waardoor de verschillen goed te bekijken zijn. De toegang is deze weekenden gratis.

Lees ook: Het Sneeuwklokjesfeest in Wolfheze (2016)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen