Vijf verwenmomenten voor vrouwen met kanker bij Kaleido Skin

Foto: Renkum Nieuws

Schoonheidsspecialiste Iris Idzinga van Kaleido Skin geeft dit jaar weer vijf gratis verwenmomenten weg aan vrouwen die aan kanker lijden. Het is een landelijke actie die ‘Geef een glimlach cadeau’ heet.

De verwenmomenten vinden vanaf 4 februari, Wereldkankerdag, plaats.

Even niet ziek

Het initiatief komt van de stichting Look Good Feel Better die vrouwen met kanker helpt bij hun uiterlijke verzorging middels tips en adviezen. Deze verwenmomenten laten een zieke eventjes niet denken aan ziek zijn. Het is ontspannen en genieten van de liefdevolle aanraking van een schoonheidsspecialist zoals Iris.

Die hoefde niet lang na te denken voor ze zich vorig jaar opgaf voor de actie en ook dit jaar doet ze weer vol overgave mee.

kaleido skin

“Vorig jaar heb ik speciaal een cursus ‘Huidverzorging bij Kanker’ gevolgd, omdat je bij kanker goed moet weten wat je wel en niet kunt doen met de huid. De huid verandert namelijk flink door chemo”.

Iris is enthousiast: “Dit is iets wat ik letterlijk kan doen voor iemand. Ik doneer natuurlijk ook aan het KWF, maar dit voelt zo veel beter, met je eigen handen iets kunnen betekenen voor iemand.”

Vorig jaar heeft ze 6 vrouwen behandeld. “Dat was heel bijzonder. Mooie gesprekken, ontroering, verdriet en ook gezelligheid, alles zat erbij. Alle vrouwen waren op hun eigen manier krachtig, met hun eigen verhaal. Het was heel fijn om ze een glimlach cadeau te kunnen geven!”

Niet medische aanraking

“Mensen worden tijdens behandeling vaak alleen nog maar als patiënt aangeraakt, gewoon omdat het moet. Infuus hier, onderzoek daar. Op een liefdevolle manier aangeraakt worden is dan dus heel fijn, dan voel je je weer mens.”vertelt Iris.

“Als ik kan bijdragen om alle zorgen even te vergeten en even te ontspannen, dan doe ik dat graag. Bovendien geef ik verzorgingsadviezen en make-up tips, dat geeft hun zelfvertrouwen ook een boost.”

Mensen uit de gemeente Renkum kunnen bij Kaleido Skin van Iris in Doorwerth terecht maar in het hele land doen schoonheidsspecialistes mee aan deze actie, op dit moment doen er 340 salons mee.

Look Good Feel Better

Woon je in een ander gebied of ken je iemand met kanker die zo’n behandeling zou willen? Kijk op de website van Geef een glimlach cadeau, vul de postcode in en je ziet welke specialiste er in de buurt zit die, net als Iris, de speciale cursus volgde voor een heerlijk verwenmoment.

Bij Iris kun je, je direct opgeven via [email protected]. De actie start op wereldkankerdag, 4 februari dus zorg dat je voor die tijd een mailtje stuurt!

Tips en adviezen voor je uiterlijk als je te maken hebt met kanker, vind je op de website van Look Good Feel Better. Ben je schoonheidsspecialist en wil je ook vrouwen (of mannen) met kanker een onvergetelijk moment bezorgen, dan kun je, je hier aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen