Filmhuis Oosterbeek vertoont You were never really here

Foto: Filmposter

You were never really there gaat over Joe (Joaquin Phoenix), een gekwelde oorlogsveteraan met een duister verleden. Hij heeft het op zich genomen om vrouwen te redden uit de mensenhandel en de seksindustrie.

Wanneer het redden van een meisje uit een bordeel in Manhattan mis gaat, krijgt hij een storm van geweld en corrupte macht over zich heen, die uit is op wraak.

Geen zachte hand

Joe gaat niet met zachte hand te werk. Het trauma dat hij in de oorlog heeft opgelopen zit hem naarstig in de weg. Het helpt hem ook om de klusjes die hij voor een bevriende privédetective opknapt aan te kunnen.

Het is zijn innerlijke woede die ervoor zorgt om niet alleen de vermiste dochter van een vooraanstaand politicus op te sporen, maar ook de corruptie eromheen aan te pakken.

Controverse

De Schotse regisseuse Lynne Ramsay schuwt in haar werk de controverse niet. In haar speelfilms roert ze heftige thema’s aan als (sociale) armoede, zelfmoord, rouw en de moordlust van een tiener. Voor haar vierde speelfilm dook de filmmaakster in de wereld van de kinderprostitutie. 

‘You were never really here’ is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 16 februari om 21.00 uur en op zondag 18 februari om 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl

article
32651
Filmhuis Oosterbeek vertoont You were never really here
You were never really there gaat over Joe (Joaquin Phoenix), een gekwelde oorlogsveteraan met een
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/32651/filmhuis-oosterbeek-vertoont-you-were-never-really-here/
2018-02-12T09:44:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/02/12093349/you-were-never-really-here-e1518424939814.jpg
Filmhuis Oosterbeek
Kunst&Cultuur, Nieuws