Leerlingen Dorenweerd College op expeditie naar Zuid-Afrika

Foto: Dorenweerd College

In februari stond voor een groep leerlingen van het Dorenweerd College een bijzondere reis op het programma. Achttien leerlingen uit verschillende jaarlagen en van verschillende niveaus gingen samen met twee docenten op expeditie naar Zuid-Afrika.

Het doel van deze reis? Het land leren kennen en meewerken aan projecten met de lokale bevolking.

De Regenboognatie

Zuid-Afrika, of ‘de regenboognatie’ zoals het land ook wordt genoemd, is een land van grote verschillen; rijkdom en armoede liggen nergens zo dicht bij elkaar. Een hele bijzondere bestemming voor de expeditie dus.

In samenwerking met reisorganisatie Be More is de expeditie van het Dorenweerd College vormgegeven. Geïnteresseerde leerlingen vanaf leerjaar 3 konden zich voor de zomer aanmelden door middel van het schrijven van een motivatiebrief.

Uiteindelijk mochten achttien leerlingen in februari hun koffer pakken.

Expeditie

De veertiendaagse rondreis door Zuid-Afrika bestond uit verschillende hoogtepunten. Van een tocht naar de Drakensbergen tot een bezoek aan een ‘township’ en van een dag meewerken aan het ‘Palm Tree’ project tot een safari.

Door deze expeditie kunnen de leerlingen met eigen ogen de verschillen tussen landen zien. Dat zorgt ervoor dat zij op een andere manier naar de wereld én naar zichzelf gaan kijken.

In het kader van internationalisering organiseert het Dorenweerd College al een aantal jaar een expeditie voor geïnteresseerde leerlingen. Vorig jaar is een groep leerlingen bijvoorbeeld naar de Filipijnen geweest.

Zo stimuleert het Dorenweerd College leerlingen hun horizon te verbreden. Ook het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijk punt.

article
34707
Leerlingen Dorenweerd College op expeditie naar Zuid-Afrika
In februari stond voor een groep leerlingen van het Dorenweerd College een bijzondere reis op
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/34707/leerlingen-dorenweerd-college-op-expeditie-naar-zuid-afrika/
2018-03-12T13:11:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/03/12130817/20180312-Expeditie-Zuid-Afrika.jpeg
Doorwerth, Dorenweerd College, expeditie, leerlingen, schoolreis, Zuid-Afrika
Nieuws