Opschoondag 2018 gemeente Renkum, beter dan vakkenvullen

Veel mensen hielpen zaterdag mee met het opschonen van de Uiterwaarden. Twee van hen, Tom en Sem moesten eigenlijk vakkenvullen bij de Plusmarkt in Renkum.

Maar zij werden door hun werkgever naar de overkant gestuurd om te helpen.

Geluidswal

Dat vonden ze niks erg en zelfs leuker dan vakkenvullen. Het zonnetje scheen heerlijk en hun manager Sander Berntsen was ’s morgens al vroeg zelf aan de gang gegaan met Schoonmaakbedrijf Rees-Renkum om de geluidswal tegenover de supermarkt schoon te maken.

Een geslaagde actie, want je kunt weer fatsoenlijk door de ramen zien

 geluidswal  

Net zo geslaagd als de Opschoonactie in de Uiterwaarden. Van de woonboten in de Roasandepolder in Oosterbeek tot aan de Paranco in Renkum werd met grijpers en vuilniszakken in de hand van alles uit de natuur gehaald. Het IVN provincie Gelderland, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid had de materialen ter beschikking gesteld

Luie bezorger

Deels langs de Rijn, door het hoge water achtergelaten maar ook door onverlaten, getuige de flesjes en blikjes. Langs de N225 bij Renkum werden de nodige auto-onderdelen gevonden en veel papier. Zelf hele stapels folders, door een luie bezorger achtergelaten.

En wat te denken van een skippybal of zelfs een drone! Karel Noy en de ploeg, die iedere eerste zaterdag van de maand de Jufferswaard schoonmaken, waren ook aanwezig, verbaasd over wat ze steeds weer aantreffen.

Na de gedane arbeid was er koffie en soep. Allemaal verzorgd door De Zalmen bij Kasteel Doorwerth en geserveerd door een medewerker van het IVN. Niet alleen in Renkum, ook de opschoonploegen in Oosterbeek kregen een heerlijke beker soep.

Volgende opruimbeurt

Meer dan 100 personen hielpen mee de Uiterwaarden op te ruimen en eigenlijk is het nog niet gedaan. De volgende opruimbeurt in de Jufferswaard staat alweer gepland:

“Zaterdag 7 april om 10:00 uur.” vertelt Karel, “En voor de koffie kunnen we voortaan terecht in de kantine van de Plusmarkt! We hebben dat ons verzamelpunt gemaakt en voordat we de natuur ingaan, krijgen we daar koffie of thee.”

Leuk om te zien dat deze actie een samenwerking met ondernemers in de dorpen heeft gebracht, volgend jaar weer?

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden