Kantoor ABN AMRO Utrechtseweg Oosterbeek sluit eind juni

Foto: Google Maps

Het gebruik door klanten van de diensten van het kantoor aan de Utrechtseweg 147 in Oosterbeek is zo sterk afgenomen, dat ABN AMRO heeft besloten op 29 juni 2018 het kantoor te sluiten

Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen.

Bezoek loopt terug

Steeds vaker gebruiken ze een videogesprek (Beeldbankieren), telefoon, chat of e-mail. Als gevolg hiervan loopt het bezoek in de kantoren al jaren sterk terug. Ook in Oosterbeek is dat het geval. De bank laat aan de Utrechtseweg een geldautomaat voor opnamen en stortingen, en een sealbagautomaat achter.

Klanten van het kantoor Oosterbeek worden ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op een ander kantoor, zoals aan de Velperweg 37 in Arnhem. Ook zijn daar geldopnamen en stortingen mogelijk.

Voor het vinden van de dichtstbijzijnde geldautomaat kunnen klanten terecht op de website van ABN AMRO. Klanten van het kantoor Oosterbeek hebben ook de mogelijkheid om op een kantoor bij hen in de buurt uitleg te krijgen over bankieren via internet, mobiel of Beeldbankieren.

Hypotheekgesprek

Directeur Personal Banking Klaas Ariaans: “Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren teruglopen, omdat onze klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt. Dat doen zij vooral via Internet Bankieren en met de app voor Mobiel Bankieren.”

“Ook voor een hypotheekgesprek kiezen onze klanten al bijna in de helft van de gevallen voor een videogesprek met een adviseur, vaak vanuit hun eigen huiskamer. Daarom gaan we de komende tijd de mogelijkheden nog verder uitbreiden. ABN AMRO wil ook in de toekomst alle klanten optimale service en persoonlijk advies bieden.”

“De klant kiest hiervoor zelf het moment en de manier waarop. Tegelijk hebben we met onze Financiële Zorgcoach extra oog voor onze oudere en minder mobiele klanten die op locatie behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun bankzaken.”

Mobiel bankieren

Klanten laten duidelijk zien dat Internet Bankieren en Mobiel Bankieren inmiddels ondubbelzinnig de voorkeur genieten voor contact met de bank. Zo wordt de Mobiel Bankieren app al ruim 70 miljoen keer per maand gebruikt, bijvoorbeeld om geld over te maken, de daglimiet aan te passen of creditcardgegevens in te zien.

Ook het aantal adviezen dat klanten krijgen via Beeldbankieren neemt snel toe en krijgt een hoge waarderingsscore van klanten. Het bezoek aan kantoren loopt daarentegen de laatste jaren steeds sneller terug. De helft van de klanten komt niet meer en de andere helft komt gemiddeld nog maar één keer per jaar op een kantoor.

De medewerkers van het kantoor Oosterbeek zullen voortaan werken in een van de ABN AMRO kantoren in de buurt.

article
35922
Kantoor ABN AMRO Utrechtseweg Oosterbeek sluit eind juni
Het gebruik door klanten van de diensten van het kantoor aan de Utrechtseweg 147 in
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/35922/kantoor-abn-amro-utrechtseweg-oosterbeek-sluit-eind-juni/
2018-04-12T14:20:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/04/12141945/ABN-Google.jpg
ABN AMRO, bankkantoor, dicht, Oosterbeek, Renkum Nieuws
Nieuws