Boekenmarkt Scouting OPV-Schoonoord was een groot succes

Foto: OPV-Schoonoord

Ze hadden geen mooier weer kunnen treffen: de padvindsters en verkenners van Scouting OPV-Schoonoord hielden zaterdag 21 april bij stralend weer hun boekenmarkt op het Raadhuisplein in Oosterbeek.

Het was er de hele dag gezellig druk.

Snuffelen

Bezoekers snuffelden tussen de duizenden boeken, de leuke plantjes/stekjes en de mooie collectie platen, cd’s en dvd’s. Tussendoor was er gelegenheid om wat te drinken of te eten, of om gewoon even lekker uit te rusten in de schaduw.

Ondertussen hielden de jeugdleden hun eigen persoonlijke rommelmarktje, waar ook veel mensen langs kwamen.

De groep kijkt terug op een geslaagde activiteit. De voorbereidingen begonnen al in januari. Maandenlang konden boeken worden ingeleverd, waar veel mensen gehoor aan gegeven hebben. Deze boeken werden allemaal uitgezocht en gesorteerd.

Vrijdagavond was de grote verplaatsing: alles moest van de opslag naar het Raadhuisplein gebracht, waar het zaterdagmorgen allemaal netjes in dozen werd uitgestald.

Stroom bezoekers

Al voor tien uur kwamen de eerste belangstellenden langs en die stroom bezoekers hield de hele dag aan. Het werd nooit zo druk dat je niet rustig kon rondkijken tussen de boeken maar gedurende de dag zag je toch veel mensen met een tasje gekochte spullen vertrekken.

De opbrengst van zowel de boekenmarkt als de rommelmarktjes van de jeugdleden is bestemd voor hun Engelandkamp deze zomer. Drie weken op kamp naar Engeland kost veel geld; geld dat ze voor een deel met acties als deze rommelmarkt bij elkaar proberen te brengen.

Iedereen was ’s avonds dan ook erg benieuwd naar de opbrengst van deze zaterdag. Globaal bracht de boeken- en platenmarkt zo’n 2.300 euro op. En ook de jeugdleden hebben behoorlijk wat verdiend.

De padvindsters en verkenners bedanken iedereen die een steentje aan deze dag heeft bijgedragen.

Meer foto’s van de dag zijn te vinden op opv-schoonoord.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden