Renkum eert zijn oude meesters 2018 met Kunst en Koffie

Foto: Renkum Leeft

Het kon niet uitblijven na het succes van de afgelopen jaren. Ook dit jaar is de Dorpsstraat in Renkum weer opgefleurd met tien nieuwe, grote schilderijen.

Daarnaast is de openluchtexpositie uitgebreid met een 7-tal doeken elders in Renkum en Heelsum.

Op vrijdag 18 mei wordt om 17.00uur de openluchtexpositie ‘Renkum eert zijn oude meesters 2018’ officieel geopend. Plaats van handeling is het Dorpsplein in Renkum Centrum.

Collectie

Een van de grote aanjagers van deze unieke expositie is galeriehouder Hans Bregman uit Renkum.

“Ik ben al decennialang vereerder van de Veluwezoomschilders, waar de Renkumse kunstschilders deel van uitmaken. Deze openluchttentoonstelling laat weer een greep zien van zeventien topwerken, afkomstig van particulieren, mijn galerie en Museum Veluwezoom.”

Een andere Renkumse inwoner die ook een grote rol van betekenis speelt rond de expositie en kunstuiting in het algemeen, is kunst- en letterschilder Albert Ziëck.

“Ik heb van het gezicht van alle Renkumse kunstschilders een schilderij gemaakt ter grootte van 1 bij 1.20 meter. Deze schilderijen versterken dus de zeventien kunstwerken van deze kunstenaars die op canvasdoek o.a. in de Dorpsstraat te zien zijn.”

Kunst en Koffie

Nieuw dit jaar is het initiatief “Kunst en Koffie”. Verschillende actieve Renkumse kunstenaars krijgen een podium bij Lunchroom Luzona in de Dorpsstraat.

Elk twee maanden wisselt de expositie. Samen met de Oude Meesters laat Renkum Leeft met de Nieuwe (lokale) Meesters zien dat Renkum een levend kunstenaarsdorp is.

Informatie over de schilderijen, de locaties is te vinden in de flyer ‘ Renkum Eert zijn oude meesters’ . Deze flyer is gecombineerd met ‘Kunst en Koffie Lokale Meesters’.

Hij is verkrijgbaar bij de lokale ondernemers en bij diverse toeristische punten in de wijde omgeving. Ook is er via Route.nl een gratis fietsroute toegevoegd om langs alle schilderijen en het Museum Veluwezoom in Kasteel Doorwerth te fietsen. De expositie loopt tot oktober van dit jaar.

VrijMiBo

Sinds afgelopen januari is Lunchroom Luzona vernieuwd. Voor Renkum Leeft aanleiding om eens per maand een vrijdagmiddagborrel te organiseren. Gewoon leuk omdat het kan!

Deze vrijdagmiddagborrel is voor iedereen die het leuk vindt ontspannen te genieten van een drankje, gezellig te kletsen, gewoon te genieten van elkaar! Kortom gezellig borrelen. Deze maand is de vrijdagmiddagborrel ook op vrijdagmiddag 18 mei.

Een goed moment dus om de opening van Renkum Eert alsook Kunst en Koffie te verrichten.

Feestelijke openingshandeling ‘Renkum eert zijn oude meesters’. Vrijdag 18 mei om 17.00 uur. Locatie: Dorpsplein Renkum Centrum.

Lees ook: Openluchtexpositie Renkum eert zijn Oude Meesters, editie 2017

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen