Update: Ronja, dood gevonden na aanrijding

Foto: WIOA

De Duitse staander Ronja is helaas dood gevonden. Sinds 2 juni was ze spoorloos en hebben veel mensen helpen speuren naar haar.

Twee dagen daarna bleek uit een reactie op onze Facebook dat er hond aangereden was op de Bennekomseweg. De hond was het bos in gevlucht nadat de bestuurder van de auto met omstanders het dier wilde helpen. Qua tijd kwam het overeen met het tijdstip dat Ronja haar baasje ontvluchtte.

Na het zien van Ronja’s foto leek de hond erg op haar. Dat zorgde voor een andere energie bij de zoekers van WIOA want dat zou betekenen dat ze ergens gewond zou liggen, de auto was behoorlijk beschadigd.

Er werd een onder andere een speurhond ingezet en men kreeg toestemming van boswachter Jaël om na 19:00 uur twee uurtjes te zoeken maar het duurde tot donderdag 7 juni dat ze gevonden werd. Ze bleek helaas vrijwel meteen overleden aan de gevolgen van de aanrijding.

♦♦♦♦♦♦

Ronja woont in Wolfheze maar was zaterdag 2 juni met haar baasje aan de wandel in Renkum, in het hondenlosloopgebied bij de Schaapsdrift.

Ze is niet geschrokken, haar baasje denkt dat ze op jacht is gegaan, maar terug kwam ze niet.

Beekdal

Goede kans dat Ronja nog ergens rondstruint in de omgeving, Beekdal of richting Wageningen Hoog. De weg naar Wolfheze kent ze niet. Ronja is een Duitse Staander, een teefje en één jaar oud.

Haar vacht is bruin/zwart en ze is gechipt. Mocht je haar zien, ze is erg vriendelijk en benaderbaar.

Ze is aangemeld bij de Dierenambulance, Amivedi en WIOA Gelderland, Where Is Our Angel, een groep vrijwilligers in de buurt die actief folders verspreiden en zoeken. Je volgt de groep op Facebook, daar kun je je eventueel ook aanmelden voor het Zoekteam via een Whatsappgroep om actief te helpen.

 

article
37769
Update: Ronja, dood gevonden na aanrijding
De Duitse staander Ronja is helaas dood gevonden. Sinds 2 juni was ze spoorloos en
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/37769/update-ronja-dood-gevonden-na-aanrijding/
2018-06-08T11:07:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/06/03100055/Ronja-2.jpg
Renkum Nieuws, Ronja, WIOA
Nieuws