De Rosandepolder bestaat 50 jaar en houdt een Feestival

Foto: Rosandepolder

De Rosandepolder bestaat deze zomer vijftig jaar en de woonbootbewoners organiseren ter ere van deze feestelijke gelegenheid een Feestival.

Op zaterdag 23 juni van 10.00 uur tot 18.00 uur zijn er diverse activiteiten te beleven zoals een rommelmarkt, ponyrijden, waterskiën, kanoën. Er is een waarzegger aanwezig en The Dukes of the Rosandepolder maken hun opwachting.

Polderboek

Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Naast koffie, thee en limonade zijn er polderburgers, polderpannenkoeken en polderpizza’s verkrijgbaar.

“Je kunt het zien als een open dag waar mensen kennismaken met deze unieke plek tussen Oosterbeek en Arnhem. We organiseren het Feestival voor de gezelligheid en ook om geld in te zamelen voor de productie van het Polderboek dat een aantal bewoners aan het maken zijn.”

“Het Polderboek wordt 18 augustus gepresenteerd. Dan vindt ook het polderfeest plaats voor bewoners en oud-bewoners. Voor de activiteiten vragen we daarom een kleine bijdrage van de bezoekers,” zegt Ruud van Rijn, organisator van Feestival en bestuurslid van de Vereniging Rosandepolder.

Woonbootbewoners

In de Rosandepolder, de waterplas tussen Arnhem en Oosterbeek, streken begin jaren ’60 de eerste woonbootbewoners neer. Zij verenigden zich in de vereniging Rosande die in 1968 werd opgericht om de belangen van de bewoners te behartigen.

De vereniging zorgde er onder meer voor dat wonen op het water legaal werd en dat er nuts-voorzieningen zijn aangelegd. Inmiddels liggen er 44 woonboten in de Rosandepolder.

Meer informatie over het Feestival op 23 juni in de Rosandepolder is te vinden op rosandepolder.com.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen