Veteraneninloophuis overhandigd canvas aan burgemeester Schaap

Foto: #Funcksterrshoots

Afgelopen donderdag organiseerde de gemeente Renkum een besloten veteranenbijeenkomst. De veteranen van het Veteraneninloophuis waren hier uiteraard bij.

Patrick Waijer kreeg de gelegenheid het één en ander over het inloophuis te vertellen.

Hoognodig

De Nederlandse Veteranendag is een landelijk eerbetoon aan alle Nederlandse Veteranen, ongeacht de periode waarin zij actief waren. Iedere gemeente nodigt zijn ‘eigen’ veteranen uit. De Landelijke Veteranendag wordt zaterdag 30 juni in Den Haag gehouden.

Tijdens de bijeenkomst op het gemeentehuis in Oosterbeek, gaf burgemeester Schaap na haar toespraak het woord aan Patrick. Daarbij overhandigde hij een canvas met het logo van het inloophuis waarna het buffet werd geopend.

Patrick heeft samen met zijn vrouw Francis het Veteranen Inloophuis Arnhem (VIA) opgezet en zijn nog steeds de drijvende kracht hierachter. Hij gaf uitleg over de doelstelling, de opzet en alle uitdagingen die er zijn om het inloophuis draaiend te houden.

Dat het Veteraneninloophuis hoognodig is blijkt wel uit het feit dat de opvang vol zit. Veteranen die anders nergens terecht kunnen.

In Heelsum vinden zij een plek en nog veel meer dan dat. Ze vinden er begrip, rust en ruimte om aan henzelf en de toekomst te werken.

Regie

“We kunnen hier in Heelsum zoveel meer dan voorheen in Arnhem. We huren dit pand dus men kan zich inschrijven bij de gemeente.” verteld Francis. “We zitten helemaal vol. Een aantal van hen is klaar voor de volgende stap en gaan straks een woning betrekken, bijvoorbeeld hiernaast in de flat Heidestein. Dan blijven ze ook een beetje in de buurt.” besluit ze met een tevreden gezicht.

Een plek hebben om je in te schrijven is de eerste start naar een betere toekomst. Er kan een uitkering aangevraagd worden waar dan ook de opvang betaald kan worden. Het veteranenhuis houdt zelf de broek op. Subsidie krijgen (en willen) zij niet.

Ze doen het zelf en dat is misschien ook wel één van de krachten van het inloophuis. Zelf regie nemen, zelf zorgen dat het goed gaat en als het even niet wil, met zijn allen de schouders eronder.

Lees ook: Stichting Veteranen Inloophuis beste Burgerinitiatief van 2017

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen