Werkzaamheden A12 voorspoedig verlopen, weg open

Rijkswaterstaat heeft de A12– A50 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting Utrecht vanochtend omstreeks 7.00 uur weer open gesteld voor het verkeer.

Voorspoedig verlopen

Sinds vrijdagavond 27 juli was de A12/A50 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting Utrecht volledig afgesloten. Dit vanwege Groot Onderhoud. De weg heeft een volledig nieuwe asfaltlaag gekregen, er zijn betonreparaties aan viaducten verricht, voegovergangen vervangen en geleiderail hersteld.

De werkzaamheden zijn geheel volgens planning verlopen. Met dit Groot Onderhoud zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het verkeer vlot en veilig kan blijven rijden.

Onverwachte zaken, zoals bijvoorbeeld defecte machines en extreme weersomstandigheden, hebben zich niet voorgedaan. Daardoor kan de weg nu worden opengesteld.

Hinder voor verkeer was volgens verwachting

Voor het groot onderhoud was een volledige afsluiting van de A12/A50 richting Utrecht nodig. Het verkeer heeft hiervan, zoals van tevoren voorzien, hinder ondervonden: het was druk op de omleidingsroutes en weggebruikers deden langer over hun reis of hadden een langere route.

Tegelijk heeft dit, mede doordat de weggebruikers zich over het algemeen goed voorbereidden op hun reis, niet geleid tot grote problemen.

Door de samenwerking met de andere wegbeheerders (Provincie Gelderland en de gemeenten), kon snel worden geanticipeerd op situaties die zich voordeden.

Tien dagen ernstige hinder om langdurige hinder te voorkomen

In afstemming met de regionale partners heeft Rijkswaterstaat vanwege het grote verkeersaanbod op reguliere (werk)dagen op de A12/A50, gekozen om het Groot Onderhoud uit te voeren tijdens de zomervakantie. Zo was de hinder hevig en de periode korter.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

'
gallery
39322
Werkzaamheden A12 voorspoedig verlopen, weg open
Rijkswaterstaat heeft de A12– A50 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting Utrecht
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/39322/werkzaamheden-a12-voorspoedig-verlopen-weg-open/
2018-08-04T22:30:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/08/04222437/Asfalteringswerkzaamheden-A12-Waterberg-Grijsoord-1-1024x682.jpg
A12, Renkum Nieuws, Rijkswaterstaat, wegwerkzaamheden
Nieuws