In Renkum kun je zaterdag maxi, midi én mini Downhill

Het eerste jaar deed Renkum Downhill het met één baan, vorig jaar kwam daar de Kidsbaan bij, deze zaterdag komt er een derde baan bij: voor de allerkleinsten!

Een maxi, een midi en een mini baan dus, nu kan echt iedereen veilig en voor zijn of haar leeftijd geschikt, met een plens Downhill.

Droogte

Maar al dat water, hoe zit dat met de droogte waar we nu mee te maken hebben? De vraag op ieders lippen zegt Gé Willemsen die dit evenement organiseert en bedacht heeft. Deze vraag heeft hij de afgelopen tijd veel gekregen. Iets wat hij natuurlijk ook niet wist bij het aanvragen van het evenement.

Renkum Downhill“Ja daar zijn we wel mee bezig. We zijn aan het kijken of we het water rond kunnen pompen maar zo eenvoudig is dat niet. Ik weet niet of we dat voor mekaar krijgen voor dit jaar. Onderaan de grote heuvel komt nu wel echt een bassin, er is niemand meer die niet helemaal nat gaat worden!”

Daar wordt aan gewerkt dus. In deze duurzame gemeente wil ook Renkum Downhill duurzaam zijn. “Het grote zeil van vorig jaar is in Renkum in februari gebruikt als schaatsbaan! En ook dit zeil zal weer gerecycled worden. Het gaat toch wel kapot maar we gaan ook iets strenger zijn dit jaar.”

Regels

“Voorgaande jaren gingen mensen ook wel met schoenen aan naar beneden, dat mag nu niet meer. Als het zeil té kapot gaat, hebben ze er met het schaatsen ook niks meer aan!”

Gé heeft ook gedacht aan de nieuwe regels met betrekking tot foto’s en video’s maken. Iedereen die niet op foto-en/of filmmateriaal wil opduiken, kan een felgekleurd polsbandje halen. Fotografen worden verzocht deze personen niet op de foto te zetten of bij overzichtsfoto’s onherkenbaar te maken.

Zonder water geen Downhill

Gé heeft er enorm veel zin in en hij is niet de enige. “Bij de gemeente staat de datum al vast hoor, voortaan iedere 3e zaterdag in augustus is het Renkum Downhill. Ik mag weer rekenen op een aantal geweldige sponsoren.”

“De grote baan wordt gesponsord door een best aantal sponsoren, zij zullen hun banners op het veld plaatsen. De Midi-baan, de kidshill wordt, net als vorig jaar, gesponsord door Frank’s Fietsenwinkel.”

Na het succes van 2016 en 2017 werd er vaak aan Gé gevraagd: en de allerkleinsten dan? “Daar was nog ruimte voor.” vertelt Gé. “Ik werd benaderd door Optisport van het zwembad in Doelum en zij sponsoren de mini-baan!”

Niet alleen dat. De droogte is nu éénmaal een dingetje nu. “Het zou kunnen zijn dat de tankwagen van Gerritsen elders ingezet moet worden, ze zijn heel druk momenteel dus dat is even afwachten. Maar mocht dit gebeuren, dan hebben we water vanuit Doelem dus komt het hoe dan ook goed!”

Renkum Downhill, zaterdag 18 augustus begint om 12:00 uur, achter Doelum in de kuil langs de Bram Streeflandweg (afgesloten!). Koffie, thee, drinken en versnaperingen aanwezig voor een kleine vergoeding, je band/bed, ieder opblaasgeval kan opgepompt worden en gaat ie stuk of heb je er geen? Dan zijn er banden te verkrijgen.

Vind je het dit jaar ook weer super geregeld? Doe een donatie in de pot als je het kunt missen!

(Promo-video van Vandenberg Advies & Media)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen