Wegwerkzaamheden Amsterdamseweg-Schelmseweg

Foto: PDP-pixabay

De kruising Amsterdamseweg-Schelmseweg krijgt nieuw asfalt. Het werk start op maandag 15 oktober en duurt twee weken. Het asfalt op dit veelgebruikte kruispunt is aan vervanging toe.

Dat geldt voor het kruispunt inclusief de opstelstroken. Het nieuwe asfalt zal aansluiten op het asfalt dat de provincie het afgelopen jaar op de Amsterdamseweg heeft aangebracht.

Start op 15 oktober

Het werk neemt naar verwachting twee weken in beslag.

De aannemer start op maandag 15 oktober om 6.00 uur en als alles volgens planning verloopt, is het werk klaar op vrijdag 26 oktober om 18.00 uur.

Rechtdoor

Tijdens de werkzaamheden kan het rechtdoorgaand verkeer op de Amsterdamseweg steeds zijn weg vervolgen, zowel de stad in als de stad uit.

Beide richtingen worden over één weghelft geleid. Houd daarom wel rekening met vertraging.

Afslaan

Beide zijden van de kruising zitten elk een week dicht. Dat betekent dat steeds één kant van de Schelmseweg is afgesloten. Maar ook aan de ‘open’ kant zal afslaand en invoegend verkeer niet in alle richtingen mogelijk zijn.

Uitgangspunt is dat het doorgaand verkeer op de Amsterdamseweg niet wordt gekruist. Dit om al te grote verkeershinder te voorkomen.

Hoogkamp

Om sluipverkeer door de wijk Hoogkamp tegen te gaan, worden de verkeerslichten op de kruising Schelmseweg – Bakenbergseweg anders ingesteld.

Het licht richting Bakenbergseweg zal tijdens de werkzaamheden langer op rood staan. Auto’s kunnen de wijk niet snel inkomen, maar wel snel uitkomen.

Alternatieve routes

Al ruim voor Arnhem worden automobilisten gewezen op de wegwerkzaamheden. Verkeer wordt zoveel mogelijk naar alternatieve routes geleid.

Dat zijn onder andere Dreijenseweg-Utrechtseweg, Koningsweg-Kemperbergerweg, Apeldoornseweg.

Kijk voor meer informatie op roelofsgroep.nl/GOW en de Roelofs-app voor je smartphone. Met deze app ontvang je informatie over de voortgang van het project.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen