Leer een drone besturen of maak zelf een hologram

Een drone
Een drone
Foto: freeegooo-pixabay

Tijdens de landelijke Week van de Mediawijsheid organiseert de Bibliotheek Veluwezoom creatieve workshops voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die geïnteresseerd zijn in techniek en de toekomst.

In Oosterbeek gaat de workshop over drones besturen, in Renkum over hologrammen maken.

Medialessen

drone
Hologram op papier

De workshops liggen in lijn met de medialessen die de bibliotheek op scholen verzorgt. Tijdens deze lessen leren kinderen om samen te werken, creatief, probleemoplossend en kritisch na te denken en worden digitale geletterdheid en informatievaardigheden gestimuleerd.

Eenentwintigste-eeuwse vaardigheden die nodig zijn om mee te kunnen komen in een samenleving die steeds digitaler wordt.

Met de workshops over drones besturen en hologrammen laat de bibliotheek kinderen vooral de creatieve mogelijkheden die nieuwe media ons bieden ervaren, en, niet onbelangrijk, dat het werken met nieuwe media bovendien ook heel erg leuk kan zijn!

Waar en wanneer?

Workshop ‘Leer een drone te besturen’ € 5,-

  • de Bibliotheek Oosterbeek dinsdag 20 nov 15.30 – 18.00 uur

Workshop ‘Maak zelf een hologram’ gratis

  • de Bibliotheek Renkum donderdag 22 nov 16.00 – 17.30 uur

Kijk voor meer informatie en aanmelden op bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of vraag ernaar bij de bibliotheek.

Over de Week van de Mediawijsheid

Jaarlijks organiseert Mediawijzer.net de Week van de Mediawijsheid. Een week vol activiteiten door heel Nederland georganiseerd samen met het netwerk van Mediawijzer.net.

Waarbij het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren maatschappelijk wordt geagendeerd bij diverse doelgroepen, zoals kinderen/jongeren, ouders, politiek en het onderwijs. Dit jaar vindt de Week van de Mediawijsheid plaats van 16 tot en met 23 november 2018.

Kijk voor meer informatie op weekvandemediawijsheid.nl

Cookieinstellingen