Jac P. Thijsseschool maakt film voor UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Foto: YouTube, Kinderrechten Festival

Een Syrisch meisje raakt helemaal van slag tijdens de herdenkingen in september. De Jac P. Thijsseschool maakte van deze echte gebeurtenis een verhaal.

Dit stuurden zij op naar UNICEF, daarmee maakten zij kans om aan het Kinderrechten Filmfestival 2017-2018 deel te nemen.

Syrië, ik mis je

Ze kiezen de beste ideeën uit. Die ideeën krijgen een ‘Hollywood in de klas’ filmcoach die met de leerlingen van de bovenbouw in een dagdeel de Mini Movie opneemt. Het verhaal van de Renkumse school werd uitgekozen.

De korte film is door het Kinderrechten Filmfestival (krff) op hun YouTube kanaal eind oktober in première gegaan. Dat doen ze iedere week met een andere school, het hele schooljaar lang.

Leuk zijn ook de bloopers aan het eind van de film. De leerlingen ging het niet altijd van een leien dakje maar het eindresultaat mag’ er beslist zijn. Ze laten je ook eens nadenken met ‘Syrië, ik mis je’.

Award

De beste en meeste bekeken films maken kans op een Award tijdens de grote finale in het Pathe Tuschinski. Klik hierboven dus op de film om hem te bekijken.

Wil je met je school ook meedoen? Dat kan voor het jaar 2019-2019. Het begint met lesmateriaal over kinderrechten waar UNICEF lessen voor heeft gemaakt. Lees daarvoor hier meer.

article
42839
Jac P. Thijsseschool maakt film voor UNICEF Kinderrechten Filmfestival
Een Syrisch meisje raakt helemaal van slag tijdens de herdenkingen in september. De Jac P.
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/42839/jac-p-thijsseschool-maakt-film-voor-unicef-kinderrechten-filmfestival/
2018-11-06T13:08:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/11/06125833/Kinderrechten-Festival.jpg
ik mis je, Jac P. Thijsseschool, Kinderrechten Filmfestival, Renkum, Renkum Nieuws, Syrië, Syrië ik mis je, Unicef
Nieuws