Studiebegeleiding moet gericht op het lerende brein

Foto: Linda Nijhof

“Op basis van onderzoek weten we dat kinderen op verschillende manieren leren. De ene leerling heeft een voorkeur voor auditieve informatie, de andere leerling leert graag van beeldmateriaal en weer een andere leerling leert graag bewegend.”

Aldus Linda Nijhof, directrice en orthopedagoog van BijLin Studiebegeleiding. (advertorial)

Verschillende manieren

“We weten dat ons brein op verschillende manieren informatie verwerkt. En op basis van onze ervaring is gebleken dat er grote verschillen in leerresultaten kunnen zijn bij kinderen.” BijLin begint het studietraject met een “leerstrategie analyse”. De test geeft een indicatie hoe goed de hersenen tekst, beeld, geluid, structuur en beweging verwerken. Op basis hiervan wordt bepaald op welke manier de leerling het beste geholpen kan worden bij het leerproces.

Als een leerling visuele informatie beter verwerkt dan tekst, werkt het stimulerend om een kleurrijke mindmap te maken in plaats van een saaie samenvatting. Een plaatje zegt dan meer dan duizend woorden. Het leren gaat makkelijker en efficiënter wanneer de leerling effectieve leerstrategieën toepast.

Leerstrategieën 

BijLin richt zich op basisschoolleerlingen en middelbare scholieren in Doorwerth, Oosterbeek en Renkum. Voor basisschoolleerlingen verzorgen wij individuele bijlessen en groepsgewijze begeleiding om de basis van bijvoorbeeld rekenen of taal te verstevigen. Voor de middelbare scholieren is er de studie – en huiswerkbegeleiding.

Naast leerstrategieën is er in de begeleiding aandacht voor het plannen en organiseren van het schoolwerk. Alles wordt gecontroleerd en gemonitord, het gehele proces van voorbereiding tot het resultaat en evaluatie. Daarnaast verzorgt zij ook brugklastrainingen en helpen wij leerlingen met dyslexie, AD(H)D en ASS om een goede manier van leren te vinden.

In Doorwerth starten we vanuit de voormalige Rehobothschool. Een ideale locatie voor de leerlingen; dichtbij het Dorenweerd college en ook goed bereikbaar vanuit Renkum en Oosterbeek. In een rustige, niet –afleidbare omgeving waar we aandacht kunnen besteden aan onze leerlingen.

Wil je meer weten? Kijk op bijlin-studiebegeleiding.nl.

'
article
43837
Studiebegeleiding moet gericht op het lerende brein
“Op basis van onderzoek weten we dat kinderen op verschillende manieren leren. De ene leerling
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/43837/studiebegeleiding-moet-gericht-op-lerende-brein/
2018-12-07T09:00:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/12/06224148/BijLin_RenkumNieuws_.jpg
bijles, BijLin, Renkum Nieuws, studiebegeleiding
Nieuws, Zorg