Oosterbeekse Scouts OPV-Schoonoord staan stil bij de vrede

Foto: World Piece Flame

Op zaterdag 15 december houden alle leden van Scouting OPV-Schoonoord uit Oosterbeek hun jaarafsluiter: de Boerenkoolfuif.

Dit jaar staan zij stil bij de betekenis van de World Peace Flame in Oosterbeek. Ze vieren samen de vrede en staan stil bij hen die dat niet kennen.

Vrede

Tijdens een bijeenkomst die wordt gehouden bij het World Peace Flame aan de Utrechtseweg (bij de ingang van Park Hartenstein, tegenover de Naald) wordt er samen gevierd dat wij in vrijheid mogen leven. Tegelijkertijd wordt er stilgestaan bij hen die het niet zo goed hebben. Vrede wensen we iedereen. Maar hoe straal je vrede uit? De Scouts staan daar bewust bij stil.

Iedereen die aanwezig wilt zijn bij dit bijzondere moment is van harte uitgenodigd voor deze viering. De bijeenkomst begint om 17.30 uur bij de World Peace Flame.

Sprekers

Tijdens de bijeenkomst zullen er diverse sprekers zijn. Namens de stichting World Peace Flame Renkum zal dhr. van Schaveren iets over het ontstaan van het monument en de vlam vertellen. Namens de Gemeente houdt Burgemeester Agnes Schaap een korte toespraak. Jeugdleden van de OPV-Schoonoord hebben ook een actieve rol: zij lezen een gedicht voor.

Verlichte Fakkeloptocht

Rond 18.00 uur is de bijeenkomst afgelopen en start een verlichte fakkeloptocht. Achter brandende fakkels lopen alle leden van de Scouting met een lichtje naar de locatie waar hun jaarafsluiter verder gaat. Ook bij deze tocht zijn belangstellenden van harte welkom.

Rond 18.30 uur eindigt deze tocht op het terrein van Plurijn. Daarmee zit de bijeenkomst er echt op en gaan de Scouts verder met hun eigen programma.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen