Maandelijks HB & HSP Café Veluwezoom met een nieuwe lezing

Foto: HB&HSP Café Veluwezoom

HB, hoogbegaafde en HSP, hoog sensitieve, personen lopen vaak vast in de maatschappij. Voelen zich onbegrepen, niet gezien en/of gehoord.

Het ‘café’ is er om informatie te delen, praktische handreikingen aan te bieden en je verhaal kwijt te kunnen aan gelijkgestemden.

Diagnose en wat nu?

De avonden hebben steeds een ander onderwerk met betrekking tot hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid. in het eerste HB&HSP Café komt de vraag: Diagnose en wat nu? aan de orde.

Wanneer je de diagnose heb gehad van Hoogbegaafd of Hoog Sensitief is vaak de eerste gedachte, Wat moet ik nu? Verandert er iets voor mij? Er is veel materiaal beschikbaar. Er zijn evenzo vele meningen wat je moet doen. Maar zelf vraag je je af: Wat moet ik er nu mee?

Wat de sprekers Ineke Masselink en Jackie Crince Le Roy beogen is niet zo zeer de theorie toelichten als meer de dagelijkse praktijk. Waar loop je tegen aan? Hoe ga je er mee om? Veel mensen realiseren zich het niet, maar er zijn veel overeenkomsten tussen beide groepen. Door praktijk voorbeelden en humor beleven wij samen hoe nu verder na de diagnose.

Sprekers

Ineke Masselink-Beltman (1947) is veldbioloog en werd door haar onderwijservaring aan grote groepen studenten ervaringsdeskundige op het gebied van HB en dyslexie, beelddenken, ADHD, ADD en alexithymie.

Zij bemerkte dat studenten verschillend met de aangeboden lesstof omgaan. En nieuwsgierig geworden verdiepte zij zich in de wijze, hoe mensen aangeboden informatie verwerken. Maandelijks organiseert zij een ADHD café in de regio Arnhem, waar lotgenoten met een niet zichtbare handicap elkaar kunnen ontmoeten.

Jackie Crince Le Roy houdt zich al vele jaren bezig met haar praktijk in alternatieve geneeswijzen (Energetische Therapie, Healing & Coaching) en is gevestigd in Renkum.

Naast haar praktijk heeft zij tot augustus 2018 gewerkt in het bedrijfsleven bij IBM. Mede door deze kennis en de opleidingen in gedrags- & hypnotherapie, celzouten therapie en coaching van Hoogbegaafden en Hoog Sensitieve Personen is zij in staat mensen te begeleiden en inzichten te geven.

Daarnaast is zij helder horend, voelend en –ziend en geeft ze healingen, cursussen en workshops en neemt deel aan spirituele beurzen.

Datum: Donderdag 21 februari 2019

Aanvang: 19.30 – 22.00 uur

Locatie: Lebret, Lebretweg 51, 6861 ZZ Oosterbeek

Jouw bijdrage: 17,50 euro – Tickets zijn hier te verkrijgen of aan de zaal

De lezing wordt georganiseerd door Jouw Lijf & Leven, Jackie Crince & Ineke Masselink. Meer informatie over deze lezing kun je vinden of op JouwLijfenLeven.nl

article
45192
Maandelijks HB & HSP Café Veluwezoom met een nieuwe lezing
HB, hoogbegaafde en HSP, hoog sensitieve, personen lopen vaak vast in de maatschappij. Voelen zich
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/45192/maandelijks-hb-hsp-cafe-veluwezoom-met-een-nieuwe-lezing/
2019-02-08T16:02:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/01/30121140/IMG_3404.png
HB, HB&HSP Café Veluwezoom, Hoogbegaafd, Hoogsensitief, Ineke Masselink-Beltman, Jackie Crince, Jouw Lijf en Leven, Lebret, Oosterbeek, Renkum Nieuws
Nieuws, Spiritualiteit, Zorg