Safaridieren Burgers Zoo weer huppelend naar buiten

Sommige safaridieren kijken eerst even voorzichtig naar buiten, anderen huppelen direct de vlakte op. Uitgelaten draven de zebra’s, gnoes, waterbokken, basterdgemsbokken, giraffen en neushoorns van Koninklijke Burgers’ Zoo al snel weer over de savannevlakte van het Arnhemse dierenpark.

Dinsdag 5 februari 2019 bleek de vlakte niet meer bevroren te zijn en mochten de Afrikaanse hoefdieren weer een frisse neus halen op de uitgestrekte vlakte. De  dieren verbleven de dieren ongeveer twee en halve week in de verwarmde binnenverblijven vanwege het risico op glijpartijen.

Risico op botbreuken en bevriezing

Temperaturen rond het vriespunt vormen qua kou niet zozeer een probleem voor de zebra’s, gnoes, waterbokken, basterdgemsbokken, giraffen en neushoorns die op de savannevlakte van Burgers’ Safari leven.

Ook in Afrika kan het ’s nachts namelijk fors afkoelen. Wanneer de vlakte echter bevriest, kunnen de dieren uitglijden, met mogelijke botbreuken tot gevolg. Bij extreme vrieskou overdag kunnen bovendien oren en staarten bevriezen.

'
video
45436
Safaridieren Burgers Zoo weer huppelend naar buiten
Sommige safaridieren kijken eerst even voorzichtig naar buiten, anderen huppelen direct de vlakte op. Uitgelaten
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/45436/safaridieren-burgers-zoo-weer-huppelend-naar-buiten/
2019-02-06T23:40:03+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/02/06233545/safe_image.jpg
Arnhem, Burgers Zoo, hoefdieren, Renkum.Nieuws, Safaridieren
Natuur, Nieuws