Ontsnapte rosella aangetroffen in Oosterbeek

Foto: Dierenambulance Nederrijn

Een rosella, een kromsnavel-vogel vliegt door Oosterbeek. Ontsnapt vertelt de Dierenambulance op Facebook en zij willen het dier graag helpen.

Mocht je hem of haar zien, dan word je verzocht de dierenambulance te bellen.

Papegaaien

De rosella komt oorspronkelijk uit Australiƫ en omgeving en behoord bij de familie van de papegaaien. Het is geen bedreigde vogel. Op zich kan de rosella in ons klimaat overleven, mits hij een tocht-en vochtvrij hok heeft om zich terug te trekken.

Maar een dier wat in gevangenschap heeft geleefd en altijd zijn voedsel gebracht heeft gekregen, overleeft niet in de natuur. De rosella heeft zaden nodig, fruit en (dierlijke) eiwitten om te overleven.

De vogel is redelijk tam en benaderbaar maar hij laat zich (nog) niet vangen. De dierenambulance vraagt je daarom hen te bellen zodra je hem ergens spot, wat met zijn opvallende kleuren niet heel moeilijk zal zijn. Probeer hem niet zelf te vangen, daarmee wordt hij waarschijnlijk alleen opgejaagd van.

De eigenaar van de mooie vogel is overigens bekend, die zal erg blij zijn als de rosella weer thuis is, maar voorlopig is het nog niet zover. Bel de dierenambulance als je de vogel spot op 06 53 871 861

'
article
45560
Ontsnapte rosella aangetroffen in Oosterbeek
Een rosella, een kromsnavel-vogel vliegt door Oosterbeek. Ontsnapt vertelt de Dierenambulance op Facebook en zij
https://renkum.nieuws.nl/nieuws/45560/ontsnapte-rosella-aangetroffen-in-oosterbeek/
2019-02-10T19:48:05+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/02/10192016/Rosella-Oosterbeek.jpg
dierenambulance Nederrijn, kromsnavel-vogel, ontsnapt, Oosterbeek, Renkum Nieuws, rosella
Nieuws